Buna. Recent mama mea a fost actionata in instanta de catre cineva pentru un teren,unde mosul meu figura pe o adeverinta de punere in posesie.
Practic. Mosul meu, Fagaras Constantin a avut un frate,Fagaras Ioan care a locuit in concubinaj cu o doamna, Ziloi Roza. La decesul acestuia, Doamna in cauza a facut cerere pe leagea 18/91 pentru niste terenuri, iar la mentiuni pe acea cerere este trecut textul : A se imparti in mod egal cu Fagaras Constantin, adica fratele concubinului decedat.
Doamna Roza a avut un testament dupa concubinul dansei si a facut si ea un testament pe toata averea ei, dupa ce a facut acea cerere de iproprietarire pentru o alta persoana.
Evident ca pe Adeverinta eliberata de Primarie, figureaza atat numele D-nei Ziloi Roza, cat si cea a mosului meu, Fagaras Constantin.
Mostenitoarea Doamnei, ne-a actionat in judecata atat pe mama cat si Comisia Judeteana de Fond Funciar,Primaria si Comisia Locala pentru scoaterea numelui Mosului meu din acte.
Mentionez ca inca nu s-a eliberat nici un titlu de proprietate.
In ce masura se mai poate face ceva, acum ca instanta a dat hotarare de exceptia inadmisibilitatii actiunii,pe motiv ca mosul meu nu avea de ce sa apara pe cererea facuta de Ziloi Roza de reconstituire a proprietatii?
Moșul dumneavoastră și fratele său în baza a cărui act au făcut cererea de punere în posesie? După moartea fratelui său, nu s-a deschis succesiunea? Moșul dumneavoastră nu se regăsește în certificatul de moștenitor sau întreaga avere a fratelui său a rămas, prin testament, persoanei cu care a trăit în concubinaj? Hotărârea instanței de care vorbiți e definitivă? Modul în care prezentați situația nu vă poate oferi un răspuns cât mai aproape de adevăr, deci, ar trebui să vă adresați de urgență unui avocat pentru a vedea actele și a vă da un răspuns complet documentat
Cererea de reconstituire a dreptului de proprietate a fost facut de Concubina, impreuna cu mosul meu, dupa moartea fratelui acestuia. Nu a fost facuta vreo succesiune,intrucat nu au avut copii. Practic tot terenul mostenit prin testament de concubina, dupa fratele mosului meu, a fost trecut la mentiuni,cu semnaturile amandurora, ca se va impartii in mod egal. Abia dupa cativa ani s-a facut testamentul concubinei pentru Doamna care a initiat cauza in instanta.
Intrebarea mea era cam ce valoare juridica ar avea acea cerere de reconstituire pe legea 18/91. Si daca are rost sa consult un avocat pentru a vedea daca acea cerere de reconstituire are o valoare in raport cu testamentul dansei,facut dupa cativa ani.
Are rost să vă adresați unui avocat. Cererea de reconstituire, în sine, nu e un act de proprietate, dar face dovada că cei doi aveau dreptul de a cere, având în vedere că alături de cerere au fost depuse, probabil, probe (înscrisuri, declarații etc.).
Testament corect?
camy2555
buna ziua,
traiesc in concubinaj cu o doamna de 7ani,care dobandeste un apart prin mostenire de la sotul ei,care a decedat.Acum am facut un act notarial cu ... (vezi toată discuția)