avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire Drept de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire Drept de Proprietate

Buna. Recent mama mea a fost actionata in instanta de catre cineva pentru un teren,unde mosul meu figura pe o adeverinta de punere in posesie.
Practic. Mosul meu, Fagaras Constantin a avut un frate,Fagaras Ioan care a locuit in concubinaj cu o doamna, Ziloi Roza. La decesul acestuia, Doamna in cauza a facut cerere pe leagea 18/91 pentru niste terenuri, iar la mentiuni pe acea cerere este trecut textul : A se imparti in mod egal cu Fagaras Constantin, adica fratele concubinului decedat.
Doamna Roza a avut un testament dupa concubinul dansei si a facut si ea un testament pe toata averea ei, dupa ce a facut acea cerere de iproprietarire pentru o alta persoana.
Evident ca pe Adeverinta eliberata de Primarie, figureaza atat numele D-nei Ziloi Roza, cat si cea a mosului meu, Fagaras Constantin.
Mostenitoarea Doamnei, ne-a actionat in judecata atat pe mama cat si Comisia Judeteana de Fond Funciar,Primaria si Comisia Locala pentru scoaterea numelui Mosului meu din acte.
Mentionez ca inca nu s-a eliberat nici un titlu de proprietate.
In ce masura se mai poate face ceva, acum ca instanta a dat hotarare de exceptia inadmisibilitatii actiunii,pe motiv ca mosul meu nu avea de ce sa apara pe cererea facuta de Ziloi Roza de reconstituire a proprietatii?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:05, 4 Martie 2020
Moșul dumneavoastră și fratele său în baza a cărui act au făcut cererea de punere în posesie? După moartea fratelui său, nu s-a deschis succesiunea? Moșul dumneavoastră nu se regăsește în certificatul de moștenitor sau întreaga avere a fratelui său a rămas, prin testament, persoanei cu care a trăit în concubinaj? Hotărârea instanței de care vorbiți e definitivă? Modul în care prezentați situația nu vă poate oferi un răspuns cât mai aproape de adevăr, deci, ar trebui să vă adresați de urgență unui avocat pentru a vedea actele și a vă da un răspuns complet documentat
Cererea de reconstituire a dreptului de proprietate a fost facut de Concubina, impreuna cu mosul meu, dupa moartea fratelui acestuia. Nu a fost facuta vreo succesiune,intrucat nu au avut copii. Practic tot terenul mostenit prin testament de concubina, dupa fratele mosului meu, a fost trecut la mentiuni,cu semnaturile amandurora, ca se va impartii in mod egal. Abia dupa cativa ani s-a facut testamentul concubinei pentru Doamna care a initiat cauza in instanta.
Intrebarea mea era cam ce valoare juridica ar avea acea cerere de reconstituire pe legea 18/91. Si daca are rost sa consult un avocat pentru a vedea daca acea cerere de reconstituire are o valoare in raport cu testamentul dansei,facut dupa cativa ani.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Danny_39, utilizator
Are rost să vă adresați unui avocat. Cererea de reconstituire, în sine, nu e un act de proprietate, dar face dovada că cei doi aveau dreptul de a cere, având în vedere că alături de cerere au fost depuse, probabil, probe (înscrisuri, declarații etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta complicata,raspuns loredana marina loredana marina deci sa inteleg ca nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiam ca el mosteneste doar partea tatalui lui nicidecum si ce imi revine mie si dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Testament corect? camy2555 camy2555 buna ziua, traiesc in concubinaj cu o doamna de 7ani,care dobandeste un apart prin mostenire de la sotul ei,care a decedat.Acum am facut un act notarial cu ... (vezi toată discuția)