avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate CALM-B

Activitate CALM-B

Răspuns la discuția Tutela copil
Buna ziua,

Tocmai asta incerc sa evit: instanta. Nu exista alt mod legal prin care fosta șotie sa isi dea acordul sa mut tutela la mine? Nu ne dorim ca fiul nostru sa ajunga in instanta.
Multumesc,

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Solicitati prin instanta schimbarea domiciliului, va fi audiat inclusiv minorul, isi va exprima si mama
acordul insa instanta va da valenta interesului superior al
minorului, nu este obligata sa ia act de acord.

Discuție Tutela copil
Buna ziua,

Sunt divortat de 12 ani. Dupa divort fosta sotie a avut tutela copilului. Baiatul are acum 14 ani si doreste sa se mute la mine. Ce documente trebuie facute daca fosta sotie este de acord sa treaca tutela la mine?
Răspuns la discuția Tutela minorului
Multumesc pentru raspuns. Copilul vrea mutare pentru ca timp de 12 ani a locuit doar cu bunicii, iar el isi doreste dragostea parintiilor. Isi doreste sa evolueze, ceea ce cu bunicii nu este posibil, sunt batrani si nu au atatea cunostiinte sa il ajute. Le este recunoascator ca au avut grija de el, dar asta nu inseamna ca nu poate acum sa isi doreasca mai mult de la viata. Fiecare la randul nostru am vrut asta si am plecat de langa parinti.
Nu a fost crescut prin telefon, am mers la el la 2 saptamani si toate vacantele le-a petrecut la mine. Am facut tot posibilul sa ii fiu alaturi chiar daca nu am putut fizic de fiecare data. Important este si un sfat telefonic si face mult mai mult decat sa fi fizic dar sufleteste nu.
Răspuns la discuția Tutela minorului
Multumesc mult pentru raspuns.Buletinul copilului este pe adresa ei de domiciliu, chiar daca el nu locuieste acolo. Nu stiu prin ce documente pot sa dovedesc ca el locuieste la bunici, nici martori nu stiu daca o sa pot aduce, vecinii fiind a lor si nu cred ca se baga. Doar ceea ce v-a spune fiul meu si ei daca o sa spuna adevarul.
Buna ziua,

Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut legatura stransa cu fiul meu, am platit pensia alimentara ( si peste ).
Acum fiul meu are 14 ani si isi doreste sa se mute la mine.
El in tot acest timp a locuit cu bunicii materni, Mama s-a recasatorit si locuieste cu sotul si fiul cel mic. El nu mai doreste sa stea acolo si insista ca vrea sa se mute la mine. Mentionez ca mama nu este de acord cu mutarea. Sunt recasatorit, mai am un copil, am o locuinta si un loc de munca stabil. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine tutela. Se tine cont de dorinta copilului sau mai este necesar sa vin cu probe ca el nu se simte bine cu bunicii, mama il neglijeaza si el considera ca nu este iubit.
Multumesc anticipat,