avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minorului

Buna ziua,

Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut legatura stransa cu fiul meu, am platit pensia alimentara ( si peste ).
Acum fiul meu are 14 ani si isi doreste sa se mute la mine.
El in tot acest timp a locuit cu bunicii materni, Mama s-a recasatorit si locuieste cu sotul si fiul cel mic. El nu mai doreste sa stea acolo si insista ca vrea sa se mute la mine. Mentionez ca mama nu este de acord cu mutarea. Sunt recasatorit, mai am un copil, am o locuinta si un loc de munca stabil. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine tutela. Se tine cont de dorinta copilului sau mai este necesar sa vin cu probe ca el nu se simte bine cu bunicii, mama il neglijeaza si el considera ca nu este iubit.
Multumesc anticipat,
Buna ziua,
Discutati cu un avocat si solicitati, in instanta, schimbarea locuintei copilului la dvs.
Copilul locuieşte cu părinţii săi. Mama e părinte, dar copilul nu locuieşte cu ea.Copilul nu vrea să locuiască la ea, locuieşte la bunici.
Dvs. sunteţi părinte, copilul vrea să locuiască la dvs., deci este cât se poate de legală mutarea copilului la Dvs. Cereţi în instanţă schimbarea domiciliului minorului, eventual suplimentaţi şi cu o ordonanţă preşedinţială.
Trist este pentru bunici, totuşi, să creşti un copil de la 2 ani şi acesta, ca răspuns să vrea să locuiască cu cel care 12 ani l-a crescut prin telefon este cât se poate de dureros.
Formulați o acțiune pentru exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței copilului la dvs și obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere.
Din situația descrisă, veți avea câștig de cauză. Important este să dovediți cu acte, martori și interogatoriu faptul că minorul nu locuiește cu mama sa, ci la bunici. Dorința copilului va fi luată în considerare, mai ales în aceste circumstanțe.
Multumesc mult pentru raspuns.Buletinul copilului este pe adresa ei de domiciliu, chiar daca el nu locuieste acolo. Nu stiu prin ce documente pot sa dovedesc ca el locuieste la bunici, nici martori nu stiu daca o sa pot aduce, vecinii fiind a lor si nu cred ca se baga. Doar ceea ce v-a spune fiul meu si ei daca o sa spuna adevarul.
Se poate face o Ancheta sociala...

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Catalin173 Catalin173 Bună ziua! Sunt tare nelamurit..de fapt cred ca nu e destul de corect ceea ce se intampla. De curind am divortat pt ca fosta mea sotie era in Italia de mai ... (vezi toată discuția)