avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minorului

Buna ziua,

Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut legatura stransa cu fiul meu, am platit pensia alimentara ( si peste ).
Acum fiul meu are 14 ani si isi doreste sa se mute la mine.
El in tot acest timp a locuit cu bunicii materni, Mama s-a recasatorit si locuieste cu sotul si fiul cel mic. El nu mai doreste sa stea acolo si insista ca vrea sa se mute la mine. Mentionez ca mama nu este de acord cu mutarea. Sunt recasatorit, mai am un copil, am o locuinta si un loc de munca stabil. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a obtine tutela. Se tine cont de dorinta copilului sau mai este necesar sa vin cu probe ca el nu se simte bine cu bunicii, mama il neglijeaza si el considera ca nu este iubit.
Multumesc anticipat,
Multumesc pentru raspuns. Copilul vrea mutare pentru ca timp de 12 ani a locuit doar cu bunicii, iar el isi doreste dragostea parintiilor. Isi doreste sa evolueze, ceea ce cu bunicii nu este posibil, sunt batrani si nu au atatea cunostiinte sa il ajute. Le este recunoascator ca au avut grija de el, dar asta nu inseamna ca nu poate acum sa isi doreasca mai mult de la viata. Fiecare la randul nostru am vrut asta si am plecat de langa parinti.
Nu a fost crescut prin telefon, am mers la el la 2 saptamani si toate vacantele le-a petrecut la mine. Am facut tot posibilul sa ii fiu alaturi chiar daca nu am putut fizic de fiecare data. Important este si un sfat telefonic si face mult mai mult decat sa fi fizic dar sufleteste nu.
Pute'i formula ]ntreb[ri la interogatoriu ;i solicita'i anchet[ social[ la adresa unde copilul locuie;te ]n mod efectiv.
Stimata doamna,

Autoritatea parinteasca poate fi exercitata in comun, iar locuinta minorului poate fi stabilita la dvs.

Masurile sunt luate in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Locuinta minorului poate fi stabilita la bunici, ori la alte rude apropiata.(cand masura este in interesul copilului, cand nu exista o solicitare a parintilor, in acest sens ).

In probatiune, uzati de inscrisuri, interogatoriu, martori, ancheta psihosociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Catalin173 Catalin173 Bună ziua! Sunt tare nelamurit..de fapt cred ca nu e destul de corect ceea ce se intampla. De curind am divortat pt ca fosta mea sotie era in Italia de mai ... (vezi toată discuția)