avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Ancuta

Activitate Maria Ancuta

Buna ziua. Eu am lucrat aprox 2 ani in Italia, vreo 4 in Uk. Sunt in Ro de 3 ani deja.Dar…. Cum sa fac sa-mi aduc vechimea de acolo? Cum aflu exact ce vechime am in acte? Este clar ca nu pot da de foștii angajatori ca sa le cer fel de fel de payslips etc… exista site-uri in care sa intru și sa-mi descarc de acolo vechimea? Pe internet nu găsesc nici o pagina! As vrea sa am aceste documente la mâna chiar dacă am doar 33 ani acum. Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc ca ați răspuns atât de repede. Eram cu un copil de nici 1 an jumătate. Martor nu am. S-ar putea sa fie camera video in zona . Însă nu știu cum sa fac rost de acea filmare. S-ar putea ca am călcat linia continua când m-am redresat înapoi in spatele celor doua mașini. Dar.... dacă depășirea nu a fost dusa la capăt și practic nu am efectuat depășirea pe linia continua, asta nu contează? Contează doar ca am călcat linia continua când m-am băgat înapoi in spatele coloanei de mașini? Mulțumesc!
Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. Aveam 2 mașini in fata mea, prima era școala care mergea cu 20 km/h. Declar ca m-am încadrat regulamentar in depășire. Văzând ca se apropie trecerea de pietoni și linia continua ce o însoțeste am așteptat pe celălalt sens de mers pana m-am putut redresa pe sensul de mers in spatele celor doua mașini, fără sa încurc alți participanți la trafic. Redresandu-ma in spatele mașinilor poate ca am călcat cu o roata linia continua, dar Menționez ca depășirea nu a fost făcută întrucât eu nu am depășit efectiv, ci m-am aliniat paralel cu prima mașina din fata mea renunțând la depășire. Agentul care m-a oprit era in intersecție stand de vorba cu cineva întrucât totul s-a întâmplat in fata secției de poliție. El spune ca a văzut ca m-am oprit in fata trecerii de pietoni, deși nu s-a întâmplat așa, plus ca era de vorba cu cineva, nicidecum atent la trafic. Nu am semnat procesul verbal pentru ca el a scris ca am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce nu e adevărat. Pe lângă asta, agentul mi-a spus ca “a auzit ca ieri intr-o intersecție era sa intru intr-o mașina” , fapt ce m-a scos din minți. In ziua precedenta nu am avut nici un eveniment de acest gen, ceea ce i-am și spus agentului. El mi-a răspuns sec” ehh, înseamnă ca nu erați d-voastră!”. In 7 de ani de zile de când conduc nu am avut nici măcar o amenda pentru parcare și deci nici o abatere. Nu știu câte puncte mi-a dat, deci nici ce amenda am luat. Aștept acasă procesul verbal. Ce șanse am sa câștig dacă fac contestație? Mulțumesc.