avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Evoremaps

Activitate Evoremaps


Va multumesc frumos !
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

În raport de noile modificări, aduse de Legea nr. 162/2019, în hotărârea de condamnare, instanța trebuie să se pronunțe și asupra unei astfel de interdicții. Întrucât condamnarea dvs. este anterioară Legii nr. 162/2019, puteți să dețineți calitatea, atât de asociat, cât și de administrator într-un S.R.L.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Buna ziua, am o condamnare penala cu suspendare, de aproximativ 10 ani, pentru conducere fara permis. In prezent, doresc sa devin asociat unic si administrator la un SRL. In declaratia de la ONRC pe care trebuie sa o semnez, scrie ca "nu am suferit niciun fel de condamnari penale". Tinand cont de faptul ca am avut o condamnare definitiva, privind regimul circulatiei rutiere, nu pot sa devin asociat unic si administrator intr-o societate cu raspundere limitata ? Multumesc !
Va multumesc pentru raspuns. TVA-ul ma interesa daca il pot deduce in proportie de 50 %, societatea fiind micro

Ioan Petru Butariu a scris:

Daca sunteti microintreprindere nu deduceti fiscal de fapt nici o cheltuiala pt ca platiti impozit micro la venituri, iar TVA-ul urmeaza regimule de deducere de 50%.

Chiar Codul FIscal mentioneaza la art 76 alin 4 ca nu sunt nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit, avantajele sub forma utilizării în scop personal al vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile în cota de 50% conform prevederilor art. 25 alin. (3) lit. l) și art. 68 alin. (7) lit. k). Dar asta se refera la cei care platesc impozit pe profit si impozit din activitati independente si care deduc fiscal acele cheltuieli.

Buna ziua. Societatea, microintreprindere si platitoare de TVA, Se deduce pentru 2 autoturisme cheltuielile cu combustibilul si reparatiile in proportie de 50% intrucat nu intocmeste foi de parcurs. 50% din aceste cheltuieli sunt considerate avantaje salariale si se impoziteaza ? Multumesc
Va multumesc frumos
Buna ziua, o societate comerciala de tip SRL, avand domeniul de activitate "vanzarea prin intermediului caselor de comenzi sau Internet", care nu incaseaza in numerar sume mai mari de 10000 €, echivalentul in LEI, trebuie sa desemneze o persoana pt raportarea la O.N.P.C.S.B ? Multumesc
Răspuns la discuția Depunere declaratie beneficiar
Va multumesc frumos pentru raspuns !
Buna ziua, va scriu referitor la o societate din 2016, cu bilantul depus de o saptamna. Cand trebuie depusa declaratia privind beneficiarul la ONRC ? In termen de 15 zile de la depunerea bilantului sau pana in 21.07.2020, societatea fiind din 2016 ? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos !
Buna ziua. Doresc sa ridic dividende in valoare de 110000 lei. Suma de 100000 lei se va transfera prin banca si suma de 10000 lei se va ridica in numerar din casierie. Trebuie sa raportez la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor aceste operatiuni ?