avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaMat0121

Activitate AndreeaMat0121

Buna ziua,va cer ajutorul pentru urmatoarea situatie. Anul trecut s-au montat in bloc repartitoare pentru apa de consum cu autocitire. La acel moment nu ma aflam in localitate fiind plecata pentru cateva luni. La adunarea generala s-a votat ca toate pierderile de apa sa fie impartite celor care nu au apometre cu autocitire. Eu le am in acest moment pe cele clasice iar toate pierderile imi revin, fiind singurul apartament cu cele vechi. Am lunar un consum dublu fata de cel citit. Este legal ca acest consum sa mi se imparta doar mie? Multumesc!
Răspuns la discuția Procedeu de reabilitare
Repet,potrivit celor de la primarie nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului= nu am fost de acord cu daramarea balconului.

ynocentta a scris:

1-Nu am sustinut ca ati intervenit la exteriorul balconului,atat timp cat ati precizat ca ati executat imbunatairi de interior =eliminat usa de acces placat cu parchet izolat interiorul balconului
2-Afirmati
la exteriorul balconului noi nu am intervenit,

Reveniti
nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului.

Pana la urma care este situatia reala??


Răspuns la discuția Procedeu de reabilitare

Multumesc pentru raspuns, la exteriorul balconului noi nu am intervenit, toate imbunatatirile aduse au fost la interior, geamuri termopane, etansare pe interior pereti si podea.
Motivul pentru care este necesara daramarea nu ne-a fost explicat, doar ni s-a trimis acea comunicare ca nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului. In cazul celorlalte apartamente balconul a fost daramat complet pana la plansa de podea. Noi am solicitat sa se faca doar exterior insa cei de la firma de constructii ne-au spus ca nu respecta proiectul(proiect la care nu am avut acces).

ynocentta a scris:

1-Reprezentantul legl al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie si nu administratorul de imobil care este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie
2-Procedura tehnica de executat reabilitarea si eficientizarea termica a imobilelor de locuit implica interventii strict asupra partii comune de imobil ,respectiv exteriorului
Nu se intervine asupra partii individuale,respectiv izolatie interioara,parchet,etc
3-Reabilitatrea termica a imobilelor obliga executarea izolarii termice a intregii parti comune =fatada blocului cu aceleasi materiale ,cu aceiasi tamplarie termopan
Nu ati precizat concret motivul pentru care vi s-a comunicat necesitatea "daramarii balconului " atat timp cat modificarile dv au parcurs procedura de autorizare
Daca ati executat interventii neautorizate care au schimbat aspectul exteriorul al blocului,posibil ca acesta sa constituie motivul pentru care vi s-a comunicat ca urmeaza sa se intervina asupra balconului

Buna ziua,
Am o intrebare privind procedeul de “reabilitare” al unui bloc.
Anul trecut s-au facut demersurile necesare pentru reabilitarea blocului in care locuiesc. Inainte de a semna ca suntem de acord cu acesta am semnalat administratorei blocului ca nu dorim sa schimbam termopanele de la balcon si nici sa ni-l darame. Doamna respectiva ne-a spus ca nu este obligatoriu asa ca am semnat.
La sfarsitul anului 2019 s-a inceput renovarea si am aflat cu stupoare de la executantii proiectului ca este obligatorie daramarea balconului. Noi avem facute imbunatatiri in interior(izolatie interioara,parchet,usa scoasa).
Acum 2 zile am primit o informare in cutia postala prin care ni se comunica faptul ca din cauza faptului ca nu am fost de acord cu reabilitarea fatadei conform proiectului(pe care noi nu l-am vazut) poate primi amenda administratia intre 5000-20000 de ron. Noi am facut anterior o declaratie pe proprie raspundere ca nu dorim daramarea ci sa se faca fatada pe exterior si daca nu gasesc ei o solutie ne angajam sa facem noi dupa ce se termina de executat proiectul.
Intrebarea mea este, exista o lege prin care sa ma oblige sa imi daram balconul? Exista o modalitate de a evita aceasta procedura?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Sotul meu a fost la un medic dentist pentru o extractie a unei masele de minte. In momentul in care s-a prezentat la acesta era deja sub tratament cu augumentin de 3 zile. Medicul i-a mai dat o reteta pentru acelasi medicament si i-a spus sa continue tratamentul pentru 7 zile. In a 7-a zis a fost la dansa pentru ca durerea continua si dupa tratament. In aceasta situatie i-a mai prescris un nou medicament(diclac) si ketonal pentru durere. In cea de-a 3-a zi cu acest tratament(a 10-a de antibiotic) a inceput sa se simta rau(ameteli, dureri de stomac etc). Cu acordul doamnei medic a intrerupt tratamentul si a ramas sa se procedeze la extractie urmatoarea zi. La ora programarii s-a prezentat, i s-a administrat anestezie dupa care i s-a spus ca nu se poate face extractia pentru ca s-a albit la fata si ii este rau. Incepand cu ziua urmatoare au inceput intradevar problemele. Stari de lesin, dureri in piept, amorteala a mainilor, respiratie greoaie. Dupa 3 interventii ale ambulantei, analize medicale la spital, investigatii medicale diverse, a fost trimis l-a un psihiatru. Rezultatul acestei programari fiind un diagnostic de anxietate si un tratament medicamentos cu bromazepam si trimitere catre un medic psiholog. As vrea sa stiu daca aceasta “poveste” s-ar incadra la malpraxis si care ar fi pasii de urmat. Multumesc!