avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedeu de reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedeu de reabilitare

Buna ziua,
Am o intrebare privind procedeul de “reabilitare” al unui bloc.
Anul trecut s-au facut demersurile necesare pentru reabilitarea blocului in care locuiesc. Inainte de a semna ca suntem de acord cu acesta am semnalat administratorei blocului ca nu dorim sa schimbam termopanele de la balcon si nici sa ni-l darame. Doamna respectiva ne-a spus ca nu este obligatoriu asa ca am semnat.
La sfarsitul anului 2019 s-a inceput renovarea si am aflat cu stupoare de la executantii proiectului ca este obligatorie daramarea balconului. Noi avem facute imbunatatiri in interior(izolatie interioara,parchet,usa scoasa).
Acum 2 zile am primit o informare in cutia postala prin care ni se comunica faptul ca din cauza faptului ca nu am fost de acord cu reabilitarea fatadei conform proiectului(pe care noi nu l-am vazut) poate primi amenda administratia intre 5000-20000 de ron. Noi am facut anterior o declaratie pe proprie raspundere ca nu dorim daramarea ci sa se faca fatada pe exterior si daca nu gasesc ei o solutie ne angajam sa facem noi dupa ce se termina de executat proiectul.
Intrebarea mea este, exista o lege prin care sa ma oblige sa imi daram balconul? Exista o modalitate de a evita aceasta procedura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:41, 14 Septembrie 2020
1-Reprezentantul legl al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie si nu administratorul de imobil care este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie
2-Procedura tehnica de executat reabilitarea si eficientizarea termica a imobilelor de locuit implica interventii strict asupra partii comune de imobil ,respectiv exteriorului
Nu se intervine asupra partii individuale,respectiv izolatie interioara,parchet,etc
3-Reabilitatrea termica a imobilelor obliga executarea izolarii termice a intregii parti comune =fatada blocului cu aceleasi materiale ,cu aceiasi tamplarie termopan
Nu ati precizat concret motivul pentru care vi s-a comunicat necesitatea "daramarii balconului " atat timp cat modificarile dv au parcurs procedura de autorizare
Daca ati executat interventii neautorizate care au schimbat aspectul exteriorul al blocului,posibil ca acesta sa constituie motivul pentru care vi s-a comunicat ca urmeaza sa se intervina asupra balconului

Multumesc pentru raspuns, la exteriorul balconului noi nu am intervenit, toate imbunatatirile aduse au fost la interior, geamuri termopane, etansare pe interior pereti si podea.
Motivul pentru care este necesara daramarea nu ne-a fost explicat, doar ni s-a trimis acea comunicare ca nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului. In cazul celorlalte apartamente balconul a fost daramat complet pana la plansa de podea. Noi am solicitat sa se faca doar exterior insa cei de la firma de constructii ne-au spus ca nu respecta proiectul(proiect la care nu am avut acces).

ynocentta a scris:

1-Reprezentantul legl al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie si nu administratorul de imobil care este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie
2-Procedura tehnica de executat reabilitarea si eficientizarea termica a imobilelor de locuit implica interventii strict asupra partii comune de imobil ,respectiv exteriorului
Nu se intervine asupra partii individuale,respectiv izolatie interioara,parchet,etc
3-Reabilitatrea termica a imobilelor obliga executarea izolarii termice a intregii parti comune =fatada blocului cu aceleasi materiale ,cu aceiasi tamplarie termopan
Nu ati precizat concret motivul pentru care vi s-a comunicat necesitatea "daramarii balconului " atat timp cat modificarile dv au parcurs procedura de autorizare
Daca ati executat interventii neautorizate care au schimbat aspectul exteriorul al blocului,posibil ca acesta sa constituie motivul pentru care vi s-a comunicat ca urmeaza sa se intervina asupra balconului

1-Nu am sustinut ca ati intervenit la exteriorul balconului,atat timp cat ati precizat ca ati executat imbunatairi de interior =eliminat usa de acces placat cu parchet izolat interiorul balconului
2-Afirmati
la exteriorul balconului noi nu am intervenit,

Reveniti
nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului.

Pana la urma care este situatia reala??
Reabilitare termica a blocurilor s-a facut si se face fara darmarea balcoanelor.NU am vazut nici un balcon darmat.
Repet,potrivit celor de la primarie nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului= nu am fost de acord cu daramarea balconului.

ynocentta a scris:

1-Nu am sustinut ca ati intervenit la exteriorul balconului,atat timp cat ati precizat ca ati executat imbunatairi de interior =eliminat usa de acces placat cu parchet izolat interiorul balconului
2-Afirmati
la exteriorul balconului noi nu am intervenit,

Reveniti
nu am respectat procedura de reabilitare conform proiectului.

Pana la urma care este situatia reala??

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Problema reabilitare bloc Mihai Vasilescu Mihai Vasilescu Buna ziua, Ma adresez acestei comunitati in vederea clarificarii unei probleme aparute la inceperea reabilitarii blocului. In speta, blocul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Refuz inchidere balcon - reabilitare termica CVB13 CVB13 Buna ziua, tuturor, Asociatia de proprietari de unde locuiesc, la bloc, a decis sa inscrie respectivul bloc in programul de reabilitate termica. Desi ... (vezi toată discuția)