avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc

Buna ziua,

In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ).
In anul 2011 am izolat pe exterior fatada blocului cu polistiren de 10c m si am finisat cu decorativa structurata.
Acum s-a aprobat proiectul de reabilitare, mi s-a dat jos izolatia facuta spunand ca neavand autorizatie de la primarie, trebuie refacuta conform proiect.
Geamurile termopane nu doresc sa le schimb deoarece desi sunt cu 3 camere sunt cu feronerie Roto si Gw fata de feroneria Endo care se pune acum mult inferioara.
La balconul din sufragerie am ridicat in interiorul balconului un perete de BCA pe care s-a fixat geamul termopan si care la exterior are peretele de sticla armata cu balustrada existenta din constructie.
Reprezentantul firmei de reabilitare spune ca trebuie sa darame acest perete si sa construiasca un schelet din metal pe care sa va fixa un panel pe care va prinde polistirenul de 10 cm si implicit trebuie schimbate si geamurile termopane.
Pot sa darame acest perete si sa ceara schimbare geamurilor termopane fara acordul propietarului.
Ca si propietar pot solicita o expertiza de la Proiectantul proiectului de reabilitare prin care sa se constate la fata locului situatia existenta si in urma acesteia sa se dispuna sa se faca sau nu modificarile de rigoare.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 17:55, 23 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Salut firmele acestea fac numai sa va ameninte,dar legal nu au cum sa o faca fara hotarare judecatoreasca.
Cum adica trebuie sa va darame zidul din interiorul balconului? adica de cand si pana cand un muncitor sau firma poate intra pe o proprietate privata si sa darame ziduri?
Cel mult poate sa faca o reclamatie la inspectoratul de stat in constructi si ei sa va amendeze Pt constructie fara autorizatie, si chiar si asa e discutabil ca dvs nu ati modificat structura de rezistenta al cladirii
Referitor la geamuri nu va poate obliga nimeni ce geamuri sa va puneti,pt ca geamul e proprietate privata si nu proprietate comuna.
Pe proprietatea comuna poate face ce doreste asociatia de proprietari,dar pe cea privata nu.
Informati firma care va ameninta ca daca pun piciorul in balcon sau se ating de vreun geam fara acordul dvs ,sunati la politie pt violare de domiciliu si distrugere(a geamurilor)a proprietati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construit camara in balcon potopea stelian potopea stelian Buna ziua,vreau sa-mi fac o camaruta in balcon ce consta in construirea unui zid din BCA si izolat cu polistiren si zugravit exact culoarea blocului plus usa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire perete ContSters392093 ContSters392093 Garsoniera ( ultimul etaj) are un perete ( 2mX2m) din sticla groasa montat intr-o rama tip termopan. Nu este etans. Daca bate vantul mai tare se curbeaza spre ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) ... (vezi toată discuția)