avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Ciobocris

Activitate Ciobocris

Va multumesc si pentru link.
NU, m-am casatorit in Canada , Casatoria a fost inregistrata si in Romania (Consulat). Doresc sa plec definitiv - cu copilul minor in România(cu acordul sotului) si nu stiu unde este mai bine sa divortez in Canada sau In Romania. Sotul va ramane un timp nu stie cat in Canada . Banuiesc ca ar fi bine in Romania -deoarece in cazul unor neintelegeri (copilul vrea sa stea cu alt parinte la varsta de 16 ani.. -pot sa fac apel la legislatia Romana .. ) Ar fi banuiesc mult mai bine in Romania .

NU stiu exact unde este mai bine sa divortez in Romania sau Canada
Multumesc
Va multumesc. Pare destul de simplu la notar.
Buna ziua,

Locuiesc in Canada dar ma voi întoarce in Romania cu un copil de 4 ani.
Înțeleg ca si Romania are posibilitatea divorțului pe baza de Comun Acord Intre soti.

Doresc sa intreb daca se poate, cat dureaza, si unde pot afla mai multe despre procedura in sine si aspectele care pot fi hotarate in acest Acord si daca este un formular; Daca cineva a trecut prin asta .

Sunt cateva diferente intre legislația Canadiana si Romana si in perspectiva mutării in Romania, in cazul in care voi avea nevoie sa apelez la instanța, înțeleg ca Legislația care se aplica este cea care desface căsătoria.

Va multumesc

Va multumesc foarte mult .

Asadar legea Canadiana -chiar daca mama copilul si poate mai tarziu tatal vor locui in Romania ?


Va multumesc

Buna ziua,
Divort in Canada si inregistrat in Romania. Resedinta minor cu mama in Romania, Dupa ce legislatie consider la ce varsta poate MInorul decide cu ce parinte sa stea? (In Canada -de la 16 ani poate decide, in Romaniade la 18?. Cand copilul sta in Romania cu mama si tatal in Canada, dupa ce legislatie - ma iau ? Va multumesc. Apreciez raspunsuri .