Si eu sunt interesata de subiect.
In cazul in care cel care a intentat actiunea din culpa comuna, este cel care a facut o noua "cunostinta", cum sta situatia? Cum poate afecta asta acordarea custodiei copilului? Dar partajul?
Si inca o intrebare. Parintii lui i-au dat banii de avans pt casa, la acel moment, cam 30-35%. I-au dat la notar, ca donatie dar in act nu se precizeaza scopul donatiei. Eu zic ca nu poate dovedi ca acei bani au fost pt avansul de casa, dar el zice ca se poate dovedi ca imediat dupa ce i-a primit (ma rog, cateva zile, sapt..) i-a depus la banca.
Chiar si daca ar putea dovedi ca sunt de la parintii lui, ei se vor scadea procentual din valoarea casei, iar restul se va imparti...50-50.. sau conform hotararii instantei?
Multumesc tuturor!
Mi-ati dat curaj sa merg mai departe.
As cere eu garsoniera, dar din pacate nu cred ca mi-as putea permite sa platesc toate si sulta pe deasupra. In plus urasc acea casa, din tot sufletul. Poate doar sa vand si sa cumpar altceva, iar dupa vanzare sa-i dau lui partea.Eu am si un credit pe numele meu.. pe care tb sa-l achit, deci.. mi-ar fi destul de greu.
Nu prea stiu cum sa fac...
Suna incurajator, multumesc!
Sincer eu m-as multumi si cu 30%. Din pacate, e o lupta de ambitii, de orgolii!
Daca mai stie cineva ceva, mi-ar prinde tare bine!!!
Multumesc!!!
Multumesc pt raspunsurile de pana acum.
Stiu ca nu puteti sa-mi dati un raspuns exact, si ca o astfel de situatie depinde de abilitatile avocatilor si de instanta in final.
Din practica voastra in astfel de cazuri, cat valoreaza "munca sotiei in gospodarie şi pentru cresterea copiilor " ?
M-as bucura chiar de exemple concrete, de cazuri pe care le-ati avut sau de care ati auzit.
Va multumesc.
Garsoniera e dobandita la aprx 2 ani dupa casatorie si a fost inregistrata pe numele ambilor.
El zice ca cere expertiza, indiferent cat costa, si ca poate sa-mi ia tot, dovedind ca eu nu am realizat absolut nici un venit.
Copilul ramane la mine, dar eu nu vreau garsoniera, ci doar acea "sulta" - procentual.
Intrebarea e cat imi poate reveni?
Buna.
Procentual, care e marja in care e apreciata munca femeii in gospodarie?
Situatia de fapt e urmatoarea: Casatorie in 2001, un an am locuit cu mama mea, apoi cu un avans de la socrii, am facut imprumut in banca si am cumparat o garsoniera. Peste 1/2 an am nascut fetita. Pe toata perioada casatoriei eu nu am lucrat- decat f putin si fara carte de munca. Poate nici cu gospodaritul nu m-am omorat, (faceam mancare, spalam, curatienie- dar nu dadeam pe branci) in schimb m-am ocupat mult de fetita. Am refuzat la un mom sa lucrez, pt ca toti banii pe care i-as fi castigat i-as fi dat unei bone- iar o bona nu s-ar fi ocupat de copil cum o fac eu.
Mai vreau sa mentionez ca sotul nu castiga sume fabuloase, bugetar, iar banii abia ne ajungeau pt rata si utilitati. Cu mancare de cele mai multe ori ne ajuta mama mea, si tot ea si cu majoritatea celor necesare pt fetita.
Acum sotul vrea el toata garsoniera. Nu vrea sa-mi dea mie aproape nimic sau maxim 10%!!! Zice ca doar el si ai lui au pus toti banii si ca poate dovedi! Un avocat mi-a zis ca pot obtine pana la 40%. E adevarat?
Se poate sa nu obtin nimic?
Sa accept cei 10% sau sa ma lupt pt mai mult? CE SANSE AM?
MULTUMESC ANTICIPAT!:)