avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Activitate catevaintrebari

Activitate catevaintrebari

Mulțumesc pentru clarificare. (Mi se pare cu totul de-a-ndoaselea, dar legea este ce este)

1. Puteți să-mi explicați vă rog ce ar mai fi „de povestit” ?

2. Cum se înlătură filiația ? Pârâtul este forțat la test ADN pe cheltuiala mea ?

3. Nu-mi amintesc unde am citit că acțiunea poate fi introdusă de tatăl biologic. Nu este valabil în situația mea ?

4. Ce fac dacă nu cunosc decât numele fostului soț înscris în certificatul meu de naștere ? Nu sunt sigur că pot să descopăr unde locuiește.
Scuze pentru răspunsul întârziat. Am mult peste 21 de ani; care este procedura ? De asemenea, de ce trebuie să dau în judecată și să forțez la test ADN tatăl din acte, în loc de tatăl adevărat care este cooperant ? Evident testul său cu rezultat pozitiv ar însemna deasemenea rezultat negativ pentru cel dintâi.
Bună ziua,

* Sunt major.
* În certificatul de naștere am înscris ca tată primul soț al mamei.
* Mi s-a spus întotdeauna — și am motive să cred — că adevăratul tată este al doilea soț, actual. În alte cuvinte, și eu și ambii părinți adevărați suntem de aceeași părere.

1. Cum se poate corecta certificatul de naștere ? În special, este nevoie de test ADN ? V-aș fi recunoscător pentru o explicație pas cu pas; am citit despre Art. 420 Cod Civil și am plecat mai confuz decât la început.
2. Este posibil să nu fie citat/implicat fostul soț în nicun fel ? Avem motive personale să nu mai vrem să-l vedem vreodată.
3. Este posibil să-mi păstrez numele de familie actual ? Fiind major, am nenumărate lucruri pe acest nume, inclusiv o diplomă la care nu pot să cer o înlocuire.

Vă mulțumesc anticipat.