avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Dan Adina

Activitate Mihaela Dan Adina

Eu nu am platit nimic pentru imobil, in schimb exista o obligatie de intretinere cu ipoteca. In cazul in care eu nu imi indeplinesc obligatiile de intretinere atunci legea obliga revenirea propietatii pe numele socrului meu. Este obligatie mea declarata in fata notarului. Nu cred ca este asa de simplu cum explicati dvs. Mai este si iesirea din indiviziune inainte de asa presupusa vanzare de catre Executor.
Mai bine sa asteptam sa vedem ce spune si un specialist zic eu.

Dapix a scris:

În acest caz, dacă nu plătiți datoria în bani, sau nu mai aveți și alte bunuri mobile, executorul poate scoate la licitație imobilul.
Dacă nu poate vinde exclusiv cota parte a dvs, se poate vinde integral imobilul, și li se împarte banii la ceilalți proprietari.

Eu sunt persoana in cauza, am primit somatie ca se va proceda la urmarirea silita a imobilului. In urma unui divort si partaj am o datorie fata de fosta sotie. A apelat la un Executor judecatoresc pentru recuperarea unei sume de bani.

Dapix a scris:

Cine este executat silit`?

Am primit somatie imobiliara de la Executor Judecatoresc pentru un imobil in care am cota 5/16.
Aceasta cota este primita in urma unui contract de intretinere a socrului meu. In cartea funciara apare la sarcini drept de ioteca legala reprezentand obligatia de inttrtinere pe numele socrului.
Intrebarea mea este daca poate fi executata silit aceasta cota de 5/16 sau intregul apartament de catre Executor? Si daca da, in ce conditii avand in vedere faptul ca daca sunt executat silit practic imi va fi imposibil sa ma achit de obligatia de intretinere.
Buna ziua. Am dat cu imprumut socrilor mei niste bani pentru achizitionarea unui teren intravilan. Am fost de acord ca ei sa construiasca o casuta pe acel teren. Acum nu mai pot construi din motive financiare. Eu imi voi recupera terenul conform contractului de imprumut. Intrebarea noastra este daca putem transfera si autorizatia de construire odata cu recuperarea terenului. In contractul de imprumut scrie ca ipoteca se intinde de drept asupra amelioratiunilor imobilului (constructii, imbunatatirisi accesorii ale imobilului chiar daca sunt ulterioare constituirii ipotecii).
Va multumim
Cu stima.