avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut cu ipoteca imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut cu ipoteca imobiliara

Buna ziua. Am dat cu imprumut socrilor mei niste bani pentru achizitionarea unui teren intravilan. Am fost de acord ca ei sa construiasca o casuta pe acel teren. Acum nu mai pot construi din motive financiare. Eu imi voi recupera terenul conform contractului de imprumut. Intrebarea noastra este daca putem transfera si autorizatia de construire odata cu recuperarea terenului. In contractul de imprumut scrie ca ipoteca se intinde de drept asupra amelioratiunilor imobilului (constructii, imbunatatirisi accesorii ale imobilului chiar daca sunt ulterioare constituirii ipotecii).
Va multumim
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:36, 9 Martie 2020
Ca sa intrati in posesia terenului conform contractului de imprumut (conform contractului de ipoteca, de fapt) ar insemna sa ii executati silit pe socri si sa achizitionati terenul la licitatie publica, in baza creantei pe care o aveti impotriva lor.
Daca socrii sunt de acord sa va transmita dreptul de proprietate asupra terenului in contul stingerii datoriei, trebuie sa incheiati un act de dare in plata. In cuprinsul acestui act puteti prevedea ca in contravaloarea datoriei care se stinge sunt prevazute toate drepturile si obligatiile derivate din autorizatia de construire, care se transmit catre dvs in baza acestui act. (daca autorizatia este inca in termen). Ca urmare a incheierii actului, aveti dreptul sa construiti iar la finalizarea lucrarilor sa solicitati proces verbal de receptie emis pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de ipoteca nramona nramona Buna ziua! Un client de-al nostru doreste sa puna drept garantie o ipoteca asupra unui teren , dar si asupra cladirii construite. Pentru cladire nu are decat ... (vezi toată discuția)
Girarea unui imprumut cu un teren feola feola S-a girat un imprumut bancar cu un teren intravilan ,dupa care pe acel teren s-a construit o lucuinta.In ultimul timp a intrat in imposibilitate de plata a ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)