avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de ipoteca

Buna ziua! Un client de-al nostru doreste sa puna drept garantie o ipoteca asupra unui teren , dar si asupra cladirii construite. Pentru cladire nu are decat autorizatia de constructie, certificat de urbanism, nefiind intabulata. In acest caz, putem pune ipoteca si pe cladire? sau numai pe teren?
Multumesc anticipat de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:49, 15 Iulie 2013
nefiind intabulata ea nu figureaza in CF. Se poate nota Autorizatia de construire in CF ul imobilului.

Art. 2382 Cod Civil

Extinderea ipotecii asupra amelioraţiunilor

Ipoteca se întinde, fără nicio altă formalitate, asupra construcţiilor, îmbunătăţirilor şi accesoriilor imobilului, chiar dacă acestea sunt ulterioare constituirii ipotecii.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu ipoteca imobiliara Mihaela Dan Adina Mihaela Dan Adina Buna ziua. Am dat cu imprumut socrilor mei niste bani pentru achizitionarea unui teren intravilan. Am fost de acord ca ei sa construiasca o casuta pe acel ... (vezi toată discuția)