avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare extindere casa ipotecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare extindere casa ipotecata

Buna ziua,

Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am construit pe baza unui proiect de extindere casa (cu autorizatie in regula) si acum doresc sa intabulez si constructia noua. Cei de la banca unde e ipotecata casa veche spun ca trebuie sa aduca un expert pentru a face o reevaluare a cladirii .Expertul trebuie sa-l platesc eu , la fel ca si la prima evaluare. Valoarea casei nu scade ci dimpotriva creste semnificativ , in comparatie cu valoarea ei la prima evaluare.De ce mai este nevoie de un evaluator (si implicit cheltuielile aferente) daca eu nu am facut modificari la cladirea veche decat extindere(adaugire) care creste enorm valoarea fostei cladiri ?Nu e suficient un reprezentant al bancii la fata locului pentru a putea primi acordul in vederea inscrierii extinderii in CF? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bms , utilizator 16:56, 19 Octombrie 2009
Ipoteca se întinde asupra Imobilului cu toate amelioratiunile ridicate de proprietari sau de un tert asupra fondului ipotecat, dupã constituirea ipotecii, în baza art. 1777 Cod civil.
ar trebui ca ipoteca sa se extinda de drept si asupra constructiei.
dvs trebuie sa va intabulati constructia in CF si sa faceti act aditional la contractul de ipoteca.
Am cum sa intabulez constructia fara un evaluator din partea bancii? Ce trebuie sa fac?Multumesc!
buna ziua!
aveti procesul verbal de receptie finala?
daca da cu acesta, cu un certificat de atestare fiscala, documentatie cadastrala, taxa ANCPI se intabuleaza cladirea.
nush de ce vi se cere un evaluator, dvs aveti o valoare in autorizatia de construire.
nu inteleg de ce ii intereseaza, practic dvs mai aduceti in garanie un imob il pt aceeasi suma de bani.
Acestea sunt si intrebarile mele, de ce e nevoie de un evaluator pentru a constata ca imobilul ipotecat si-a marit valoarea , desi era suficient pentru obtinerea creditului la valoarea initiala . Cum pot sa-i conving pe cei de la banca ca nu e nevoie de o noua evaluare ? Eu detin cele enumerate , dar am nevoie de acceptul bancii pentru modificari in CF si ei vor sa reevalueze imobilul . Cum pot sa scap de aceasta reevaluare inutila si costisitoare?Multumesc!
buna ziua!
trebuie sa vedeti exact ce scrie in contractul de ipoteca al dvs cel initial.
daca acolo scrie ca va obligati sa evaluati in caz de extindere....atunci o faceti.

Alte discuții în legătură

Ipoteca legal constituitã asupra terenului se va întinde asupra unor construcþii noi realizate pe acesta? emanuel-arh emanuel-arh Buna ziua -Ca regula generala, in conformitate cu vechiul Cod Civil (art. 1775) bunurile viitoare nu puteau face obiectul unei ipoteci. - În acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Contract de ipoteca nramona nramona Buna ziua! Un client de-al nostru doreste sa puna drept garantie o ipoteca asupra unui teren , dar si asupra cladirii construite. Pentru cladire nu are decat ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)