avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girarea unui imprumut cu un teren
Discuție deschisă în Executare silită

girarea unui imprumut cu un teren

S-a girat un imprumut bancar cu un teren intravilan ,dupa care pe acel teren s-a construit o lucuinta.In ultimul timp a intrat in imposibilitate de plata a ratelor la imprumut.In aceasta situatie poate banca executa terenul in situatia in care nu este girata si constructia?
Art. 1777. Ipoteca se întinde asupra tuturor amelioratiilor survenite în urma constituirii imobilului ipotecat.
constructia este considerata ca o amelioratiune, deci se va putea executa si constructia.
Trebuie avute in vedere in mod riguros clauzele contractului de garantie imobiliara prin ipoteca.Existenta unui imobil constructie pe imobilul terenula care constituie obiectul material al ipotecii excede categoriei de amelioratiune si presupune oricum inca inca un imobil decit cel ipotecat.Or, clauzele contractului fiind certe si clare, ar insemna sa se adauge la conventie initiala ceea ce este inacceptabil.Mai mult, insasi valoare terenului, in principiu, creste prin existenta unei constructii pe acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de gradul unu laci72 laci72 Buna ziua.Cineva imi datoreaza o suma de bani,si a fost de acord sa fie pus sub ipoteca un teren al lui in favoarea mea si am facut la notar un contract cu ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu ipoteca imobiliara Mihaela Dan Adina Mihaela Dan Adina Buna ziua. Am dat cu imprumut socrilor mei niste bani pentru achizitionarea unui teren intravilan. Am fost de acord ca ei sa construiasca o casuta pe acel ... (vezi toată discuția)