avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate constantin p

Activitate constantin p

Este trist pt ca legea desi se spune ca e un mar otravit are un caracter generos venita pe fondul crizei si masurilor miraculoase anticriza. Este promulgata pe un termen scurt deci nu poate incuraja neplata cum zic unii.trebuie luata asa cum este ,macar la nivel de asociatii unde nu sunt interese de nivelul miliardelor ca si in cazul furnizorilor si nenumarati factori ierarhici implicati in decizii.

Apreciez amabilitatea userilor de pe forum, asa ca am sa mai indraznesc o intrebare cu voia dumneavoastra:
La inceierea unui contract individual cu CET o parte din datorii raman in asociatie si o parte merg mai departe cu contractul ,la cet.Intrebarea este dece nu preia CET toata suma datorata ,creditorul de drept al acelor facturi neplatite la apa calda +caldura?

Sa intelegem ca nu ii mai intereseaza acele debite ramase in asociatii sau intra cumva sub incidenta prescriptiei extinctive?

Este valabila scutirea daca este bunavointa si la asociatie, corect?
In general relatiile intre asociatia de locatari si restantieri de mult si tensionate si lipsite de intelegere a factorilor ce au dus la situatia actuala a UNORA din restantieri.
Unii din cei restantieri au intocmit contracte individuale dar au si datoriile ramase in asociatii.
Intrebare:
1. in cazul celor faravenit cum se procedeaza? Mai sunt si persoane casnice.
2.in caz de refuz al asociatiei cum se poate proceda?
As ruga pe cei cu experinta de pe acest forum sa faca abstractie de parerea proprie sa faca un gest de bun samaritean:
Sa ne explice si noua pasii ce trebuie facuti pas cu pas pt a beneficia de aceasta lege 175 ,just in case . Indiferent ca e promulgata si neluata inseama in mod intentionat sau alte balarii plasate de furnizori,buni platnici, etc,etc.:).Ba nu e corect facuta , ba nu sunt norme, ba e evaziva asupra carei perioade. Asta o stabilesc altii nu furnizorii sau noi...judecata!

Zic asta pt ca poate unii vor sa forteze aplicarea legii, indiferent de parerea administratorilor,furnizorilor.Este o lege PROMULGATA si buna sau rea trebuie aplicata ,nu refuzata pe baza analizei particulare a oricarui individ apsupra justetei aplicarii ei.Timpul trece si se pare a exact asta se doreste de catre furnizori:"Cainii latra ,ursul merge"
Răspuns la discuția SRL-D (debutant)
Se poate sa fii si asociat si administrator in cadrul firmei.Legea nu o interzice decat in anumite circumstante.
Contabilitatea ne fiind una primara se tine de catre un absolvent cu studii superioare economice, deci trebuie contabil.
Daca proiectrul este aprobat---> banca nu refuza creditarea. pt ca garantiile de stat sunt pe placul bancilor, in special lichidarea lor :).
Daca costurile depasesc estimarile ,mai faci un credit pe barba ta.Esti in afara targetului in cadrul acestui asa zis proiect pt tineri.Zic asta pt ca cerintele sunt cretine rau : maxim 35 de ani, sa dispuna deja de 10000 si novice si bun afacerist!In caz de esec castiga tot fiscul , noi debitori.. ca pe cei vechi i-a executat demult.

P.S.Majoritatea raspunsurilor se gasesc prin goolge search destul de simplu.Daca intrebati generalitati aici inseamna ca procedati gresit! Cum zicea si cineva pe forum " picioarele in ligheanul cu apa rece si mintea la contributie" daac vrei sa ai succes.
Este deja ceva timp de la publicarea normelor metodologice , any news?!
Sunt curios daca a reusit cineva sa primeasca finantarea si ce greutati a intampinat in cazul acestor srl-d.

P.S.toti banii cred ca se vor duce usor spre covrigarii deja infintate, etc.Nu prea mai cred in pomeni.
elga50 a scris:

constantin p a scris:

Incredibil raspuns ,=D> cum sa nu stie sa le faca acele calcule o persoana angajata exact pt acest lucru ?
........................

Mde, am vrut sa spun ca e greu de invatat si de priceput de prima oara.....!

Mie mi-e clar un lucru si acum va spun asta din punctul de vedere al unui administrator: daca as avea o persoana care de vrute-de nevrute a ramas restantier, chiar daca o buna bucata de timp m-a tratat ca fiind o persoana de nebagat in seama, acum cand vine si plateste, se straduieste sa iasa din necaz, a inteles in sfarsit cum devine chestiunea cu restanta....ma gandesc ca acea persoana merita atentie si un dram de respect concretizat prin a-i arata si explica situatia 'mnealui de cativa ani incoace.

Da asa si este normal cand esti un profesionist, insa in cazul meu aud numai BANUTII, cand aduci banutii.Ceea ce ma face sa cred ca nu este angajat de proprietari sa ii reprezinte,etc.Atat stie banutii , la el totul este simplu.

P.S.Sunt sanse ca legea 175 sa ne scape pielea la cei cu necazuri de cele genului meu?!Intreb speculativ pt ca sunteti din bransa cum s-ar zice.
Multumesc la toti ce mi-au raspuns dar tot nu ma lamuresc , asa online#-o .
Incredibil raspuns ,=D> cum sa nu stie sa le faca acele calcule o persoana angajata exact pt acest lucru ?
E posibil chiar si cu Caldura fiind suventionata pe cele 3-4 luni de iarna, apometru de scara, gigacalorimetru,apometru, repartitoare toate montate si functionale?Chiar si cu citirea indecsului apa rece /calda la 3 luni in ultimul an sunt totusi 1 persoana in spatiu(consum normal) .
Oricum ar fi eu nu contest toata suma, doar ma intreb de ce mai exista acea restanta daca suma platita in transe o depaseste cu mult.iar pana anul acesta(deci 2 ani din 3) am dus lunar suma la care m-am angajat sa o achit.

O metoda de conciliere presupune o metoda in care de ambele parti se doreste a se stinge datoria de baza generatoare de penalitati apoi penalitatile ... altfel e mult mai dificil pt persoana care oricum nu a putut plati pana atunci,zic asta acum cand sunt mult mai informat fata de la momentul luarii acelui angajament. Acum am devenit o vaca de muls 500 de lei lunar si bun de judecata pt ca targetul nu mai poate fi atins fix din cauza sumei ce genereaza alte sume cumulate la cea existenta(suma de baza),situatia datoriei tot fiiind identica ca si inaintea angajamentului.

Acum cu vremurile astea grele mai pot doar sa imi pun sperantele in aplicarea legea 175,cand va fi posibil, daca va fi posibil pentru ca cei de la asociatie nu vor sa imi stearga penalitatile mai noi incepand de la acel angajament si eu sa ma descurc cu plata celor mai vechi.

P.S.
Nu sunt rau platnic intentionat, doar depasit de o situatie in care am recunoscut ca am ajuns si din vina mea si incerc sa o rezolv, sa ma achit de datorii.spre deosebire de cei de la asociatie care au zis ca fiind et.4 sunt mai usor de debransat desi incerc sa ma achit de ceea ce consum si de datorii.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
oki, se pare ca sunt multe neclaritati de o parte si de alta. voi merge luni sa cer listele de la seful de scara pt a vedea sumele si a le consulta cu chitantle mele.
Mai mult de atat nu stiu cum as puta obtine. Legat de fisa mea de la asociatie recunosc a in urma discutiilor mi s-a arata o fisa cu niste sume dar sincer sa fiu n uam intlesc nimic.
Se bate seaua pe penalitati , pe inconsegventa platilor si a citirii apometrelor care duc la rezultatul actual . oricum ar fi nu cred ca un apartamed de 2 camere poate ajunge la mai mult de 1000 $ pe an ca si cheltuieli chiar si la paosal, desi nu este cazul avand apometru de scara si giga calorimetru .

P.S.Angajamentul de plata intocmit in ianuare 2008 reprezenta o cale amiabila .. fara succes pana in acest moment cel putin penalitatile fiind la acelasi nivel ca si dupa 3 ani.
si cu ce ma ajuta? deja la cererea verificarii calculelor pe ultimii ani au sarit in sus ca trebui sa munceasca 3 luni ca sa imi calculeze din 2005 pana acum.
Se pare ca fra bunavointa si de o parte si de alta nu sunt sorti de izbanda.
Cenzorul nu verifica calculele?sa fie si el potrivnic, desi nici nu il cunosc?!
La ora actuala am 7759+1200 .cei 1200 reprezinta tot penalitati pe ultimii 2 ani .
Am cerut persoanei de la asociatie sa mai faca o data calculele pe ultimii ani in speranta ca e ceva gresit la mijloc.Personal nu stiu cum sa fac aceste calcule si Sunt nevoit la le iau de bune.Chiar nu am habar de asa ceva.
Interesant este ca de cate ori rostesc cuvantul penalizari(azi dimineata am discutat cu ei) , pasul pe loc ..imediat se ajunge la tonuri ridicate de ambele parti.Oki, eu nu stiu ce si cum , dar cei de la asociatie ar trebui sa stie sa explice cat mai clar cum de bat pasul pe loc si de ce dupa 10000 roni achitati sunt inca cu restante si penalizari atat timp cat ei sustin ca nu au incasat pentru nici o penalizare din banii adusi pana acum si asa si reiese de pe chitantele ce le posed suma platita" reprezentand restanta".
Precizez ca am beneficiat si de subventii la caldura in toti anii trecuti.