avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate technicianit

Activitate technicianit

Buna ziua.
Bunicul meu a murit in anul 1990. El a avut 3 baieti (unul dintre ei a fost tatal meu).
Bunicul a avut o parcela de teren arabil si 4 parcele de vita-de-vie. Tatal meu a murit in anul 2001 iar eu si cei 2 frati ai mei, am dat o declaratie la notar in acel an, prin care renuntam la orice mostenire din partea tatalui nostru, in favoarea mamei noastre. Dupa moartea bunicului meu unul dintre unchi mei s-a interesat de acele terenuri, in anul 1991, si a obtinut extrase de carte funciara pentru parcela de teren arabil si 3 (din cele 4) parcele de vita-de-vie.De atunci nu s-a mai interesat nimeni de acele terenuri pana acum, cand am vrea sa aflam: (1)daca cei 3 mostenitori (unchii mei si mama mea) pot sa obtina acele terenuri si care este metoda de obtinere a terenurilor. (2)Cota parte este egala pentru cei 3 mostenitori? Mentionez ca nu mai exista alti mostenitori si nu s-au facut alte acte referitoare la mostenire. (3)Cum am putea (si de unde) obtine extras de carte funciara pentru a 4-a parcela de vita-de-vie daca nu avem nici un act de mostenitor? Singurul act este certificatul de deces al bunicului. (4)Din cate am mai citit, in urma declaratie prin care am renuntat la mostenirea tatalui meu in favoarea mamei mele, eu nu mai pot sa obtin nimic dar pot fi imputernicit de mama mea sa umblu eu in locul ei pentru solutionarea actelor? (5)In cazul in care am obtine acele terenuri, vom fi obligati sa platim impozitul din anii anteriori?
Va multumesc
Răspuns la discuția Citat martor la proces
Si daca voi spune ca nu imi aduc aminte, voi fi citat ca martor pana la sfarsitul procesului sau doar o singura data?
Răspuns la discuția Citat martor la proces
Pai asta e problema mea... ca am semnat fara sa stiu despre ce era vorba. Daca spun acest lucru la proces, ce repercusiuni vor fi asupra mea?
In urma cu cateva luni (martie 2008) un hot mi-a spart apartamentul. M-am prezentat la politie pt a da declaratie cu privire la acea spargere. In timp ce completam declaratia un politist a venit dintr-un birou alaturat si m-a intrebat daca vreau sa fiu martor cum ca o persoana nu vrea sa semneze un proces verbal. In situatia confuza si nejudecand prea mult situatia am spus da. Politistul m-a pus sa semnez un proces verbal (care era deja completat, probabil de fata cu inculpatul care nu vroia sa semneze acel proces) spunandu-mi ca imi va lua el restul datelor mai tarziu de pe declaratia ce o dadeam eu in cazul furtului (si care nu avea nici o legatura cu persoana din biroul alaturat). Stiu ca am facut o gresala semnand ca martor. Nici nu stiu despre ce persoana este vorba sau in ce situatie i s-a intocmit proces verbal. Cand am primit citatia de prezentare ca martor am aflat ca inculpatul este o persoana interlopa cu care nu doresc sa am de a face. Intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa nu depun marturie impotriva acelei persoane? Daca spun ca nu stiu despre ce este vorba (acesta fiind adevarul) ce urmari pot aparea?
Cu stima
S.C.