avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citat martor la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citat martor la proces

In urma cu cateva luni (martie 2008) un hot mi-a spart apartamentul. M-am prezentat la politie pt a da declaratie cu privire la acea spargere. In timp ce completam declaratia un politist a venit dintr-un birou alaturat si m-a intrebat daca vreau sa fiu martor cum ca o persoana nu vrea sa semneze un proces verbal. In situatia confuza si nejudecand prea mult situatia am spus da. Politistul m-a pus sa semnez un proces verbal (care era deja completat, probabil de fata cu inculpatul care nu vroia sa semneze acel proces) spunandu-mi ca imi va lua el restul datelor mai tarziu de pe declaratia ce o dadeam eu in cazul furtului (si care nu avea nici o legatura cu persoana din biroul alaturat). Stiu ca am facut o gresala semnand ca martor. Nici nu stiu despre ce persoana este vorba sau in ce situatie i s-a intocmit proces verbal. Cand am primit citatia de prezentare ca martor am aflat ca inculpatul este o persoana interlopa cu care nu doresc sa am de a face. Intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa nu depun marturie impotriva acelei persoane? Daca spun ca nu stiu despre ce este vorba (acesta fiind adevarul) ce urmari pot aparea?
Cu stima
S.C.
Cel mai recent răspuns: technicianit , utilizator 23:11, 1 Iulie 2008
din moment ce ati semnat ca martor inseamna ca stiti despre ce este vorba. nu puteti sa va retrageti, daca sunteti citat ca martor in instanta.
mergeti si spuneti adevarul.

av. vasilescu
Pai asta e problema mea... ca am semnat fara sa stiu despre ce era vorba. Daca spun acest lucru la proces, ce repercusiuni vor fi asupra mea?
simplu: nu veti fi crezut.
mai bine invocati uitarea, deoarece a trecut mult timp decand s-a intamplat situatia... si nu va mai amintiti....
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
subscriu la raspunsul colegei noastre avokitten. Relatati intamplarile asa cum au decurs cu adevarat. E cel mai bine.
Si daca voi spune ca nu imi aduc aminte, voi fi citat ca martor pana la sfarsitul procesului sau doar o singura data?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat pentru fond?? marin82 marin82 Buna ziua! Am primit o citatie care zice cam asa: "Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in ... (vezi toată discuția)
Sa ma prezint sau nu ?! Mogasanu Mogasanu Zilele trecute am primit o citatie in care se spun urmatoarele : XXXXXX este chemat in istanta , camera x m sala x , in ziua de 14 decembri 2010 ora ... (vezi toată discuția)
Revenire declaratie 299KA 299KA Va salut, Am si eu o problema : Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)