In urma cu cateva luni (martie 2008) un hot mi-a spart apartamentul. M-am prezentat la politie pt a da declaratie cu privire la acea spargere. In timp ce completam declaratia un politist a venit dintr-un birou alaturat si m-a intrebat daca vreau sa fiu martor cum ca o persoana nu vrea sa semneze un proces verbal. In situatia confuza si nejudecand prea mult situatia am spus da. Politistul m-a pus sa semnez un proces verbal (care era deja completat, probabil de fata cu inculpatul care nu vroia sa semneze acel proces) spunandu-mi ca imi va lua el restul datelor mai tarziu de pe declaratia ce o dadeam eu in cazul furtului (si care nu avea nici o legatura cu persoana din biroul alaturat). Stiu ca am facut o gresala semnand ca martor. Nici nu stiu despre ce persoana este vorba sau in ce situatie i s-a intocmit proces verbal. Cand am primit citatia de prezentare ca martor am aflat ca inculpatul este o persoana interlopa cu care nu doresc sa am de a face. Intrebarea mea este ce pot sa fac ca sa nu depun marturie impotriva acelei persoane? Daca spun ca nu stiu despre ce este vorba (acesta fiind adevarul) ce urmari pot aparea?
Cu stima
S.C.
din moment ce ati semnat ca martor inseamna ca stiti despre ce este vorba. nu puteti sa va retrageti, daca sunteti citat ca martor in instanta.
mergeti si spuneti adevarul.
Revenire declaratie
299KA
Va salut,
Am si eu o problema :
Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)