intrebarea mea este de fapt daca cartea funciara anuleaza mentiunile de pe intabulare, daca extrasul de carte funciara este cel care certifica la zi sarcinile de pe imobil. Ce anume atesta ca acel imobil este liber de sarcini (in momentul de fata), extrasul de carte funciara sau intabularea ?
Sa va dau exemplu; intabularea a fost scoasa in momentul in care cele doua sarcini (ipoteca si somatia de la executor) existau. Pe intabulare se mentioneaza in felul urmator:
"DISPUNE - Admite inscrierea imobilului situat la adresa X, cu nr. cadastral X a C.F. INDIVIDUALE nr. X.
- Admite inscrierea de ipoteca asupra imobilului din partea bancii X.
-Admite inscrierea dreptului de somatie asupra imobilului in favoarea lui asociatia de proprietari."
Pe mine ma intereseaza doua aspecte: Daca ultimele doua admiteri care au avut loc in intabulare ma incomodeaza la banca in conditiile in care extrasul de carte funciara va fi liber de sarcini.
Daca raspunsul este afirmativ, atunci cum trebuie procedat ca aceste sarcini sa dispara si dupa actul de intabulare in conditiile in care C.F este libera de sarcini ?
Sau cand ma duc sa cer o noua carte funciara se radiaza automat si de pe actul de intabulare ipoteca si somatia de la executor ?
se pare ca nici dvs. nu aveti timpul necesar sa cititi tot ceea ce am scris eu si de fapt sa intelegeti care este intrebarea mea :)
Cred ca nu ati citit tot ceea ce am scris eu mai sus.
Ce treaba sa are instanta cu radierea ipotecii daca deja am dovada de radiere de la cadastru ?
In nici un caz nu se poate pune problema de termene de judecata...2 termene ??? deja antecontractul este semnat, problema asta nu mai suporta amanare mai mult de o saptamana pentru ca imi expira actele la banca si plus de asta as pierde avansul.
Incep sa imi fac o altfel de impresie despre acest forum daca nu imi raspunde cineva care are timpul necesar sa citeasca tot ce am scris. Mai mult decat atat, vreau sa imi raspunda cineva care are experienta in astfel de proceduri.
Deja incep sa ma indoiesc ca exista cineva pe acest forum care o poate face.
Buna ziua,
Intampin cateva probleme si am nevoie de ajutorul dvs, va voi explica mai jos problema cu care ma confrunt;
In urma cu o luna de zile am gasit sa cumpar un imobil. Acest imobil il voi cumpara prin programul guvernamental prima casa la banca raiffeisen.
Datorita pretului foarte mic, am fost de acord sa cumpar acest imobil chiar daca se afla in executare datorita unei datorii la intretinere pe care i-am platit-o vanzatorului dupa ce am semnat precontractul de vanzare-cumparare. Dupa ce aceasta datorie a fost platita, am fost la executorul care se ocupa de scoaterea imobilului la licitatie publica impreuna cu dovezile de la asociatia de proprietari prin care atesta ca intretinerea a fost achitata iar executorul a spus ca in cateva zile (luni, 18.10.2010) imi elibereaza o dovada cu care voi merge la cadastru sa radiez sarcina de interdictie a vanzarii din cartea funciara.
In afara de aceasta sarcina mentionata in cartea funciara, mai are o ipoteca din partea bancii religiilor, ipoteca care la fel, ar fi trebuit sa fie radiata din cartea funciara deoarece s-a luat dovada de la cadastru de radiere a ei.
Chiar daca aceasta dovada exista, eu am adeverinta de la ANCPI din care atesta ca ipoteca a fost radiata, cand am scos cadastru si intabularea, pe intabulare imi apar cele doua sarcini pe care imobilul ar fi trebuit sa nu le mai aiba avand in vedere faptul ca am adeverinta de la ei ca a fost radiata.
Tin sa precizez ca adeverinta de radiere a ipotecii a fost emisa in data de 8.10.2010 iar intabularea a iesit de la ANCPI pe data de 11.10.2010. Practic cererea de radiere a ipotecii a fost depusa in timpul in care cadastru si intabularea erau in curs de procesare.
Stiu ca din cartea funciara aceste sarcini vor dispare cel mai probabil daca solicit un alt extras de carte funciata dar avand in vedere faptul ca si intabularea "este patata" cu cele doua sarcini, pot avea probleme din aceasta cauza la banca ? Sau practic daca pe extrasul de carte funciara pe care il voi scoate din nou nu mai apare nici o sarcina, nu mai conteaza ca pe intabulare se mentioneaza de cele doua probleme ? Vreau sa stiu daca extrasul de carte funciara anuleaza cele mentionate pe intabulare sau va fi nevoie sa scot alta intabulare sa nu mai apara acele interdictii ?
Eu vreau sa ma asigur ca nu voi avea probleme la banca cand dosarul va fi procesat la juridic pentru ca este vorba de un avans de 5000 euro.
Sa astept sa iasa o alta intabulare "curata" sau este de ajuns doar extrasul de carte funciara liber de sarcini ?
Multumesc,
Aveti impresia ca am scris in postul de mai sus cuvantul "prescriptie" sau am zis eu ca sunt profund dezamagit ca invatati oamenii despre aceasta lege ?
Ma faceti sa zambesc :)
Dar daca tot veni vorba de prescriptie, si acesta a fost unul dintre motivele pentru care m-a deranjat abordarea dumneavoastra cu rau platnicii. Ii incurajati sa nu achite prin faptul ca dati de inteles ca "nu plati ca se prescrie", sau "mai asteapta o luna ca scapi de datorie".
In schimb nu vad incurajari pe nicaieri gen "achita-ti datoria ca asa este firesc, omeneste si tot o data legal sa respecti un contract".
In ceea ce priveste agresivitatea de care tot pomeniti a celor de la recuperari ei isi cer banii inapoi, este firesc, repet, nu cred ca ar trebui sa ii felicite pentru ca nu si-au mai achitat datoriile la timp sau sa isi ceara scuze eventual ca ii suna, este dreptul lor sa sune, ar fi mai simplu daca le-ar arunca dosarele direct in executare silita sau instanta ? Banuiesc ca nu i-ar conveni nimanui, este mai simplu sa aplanezi conflictul amiabil, telefonic sau prin somatii de plata.
Si pana la urma le interzice vreo lege din tara asta sa nu dea telefoane ?
Din cate cunosc eu, nu. Pot fi sunati la nesfarsit pana cand isi achita datoriile ! Mie unul mi se pare corect !
In ceea ce o priveste pe doamna avocata AVLIL, tin sa apreciez modul de abordare si raspunsurile promte si pline de profesionalism, din care poti invata multe ca individ.
O salut si pe doamna Romascanu.
Va rog inca o data sa nu ma priviti ca pe un adversar insa fiecare om este liber sa aleaga si sa faca diferenta in felul lui intre bine si rau.
Eu cred in cinste si onoare !
O zi buna sa aveti (pentru mine seara :) )
Am tot urmarit ceea ce scrie pe acest forum si par total mirat de atitudinea unor avocati de pe aici care dau sfaturi in a prejudicia institutiile de creditare.
Tin sa precizez de la inceput ca nu am nici o legatura cu vreo societate de recuperare sau institutie bancara insa am impresia ca tot acest topic despre o societate de recuperari creante care isi face datoria la fel ca oricare institutie este criticata pe nedrept.
Si acum as vrea sa argumentam pentru ca am foarte multe de spus incat nici nu stiu cu ce sa incep;
Fiind student in ultimul an la la facultatea de drept repet ca raman surprins de atitudinea viitorilor mei colegi care dau sfatuti cum sa traga tepe pe la banci si cum sa scape de niste datorii pe care ei si le-au facut cu mana lor.
Dragi viitori colegi, voi de ce nu faceti credite de sute de milioane si sa nu mai dati banii inapoi ? De ce nu procedeaza toata lumea asa ? Haideti sa prejudiciem toate institutiile de creditare din tara ca doar suntem romani si asa ne este educatia, ca doar suntem un popor de hoti caruia ii place sa faca pagube.
Dupa ce tragem aceste tepe haideti sa ne ducem si la politie ca ne agreseaza telefonic recuperatorii fara nici un drept ! Suntem victime ca am avut probleme de familie sau nu avem bani. Pai daca nu avem bani de ce mai luam bani din banci sa vorbim la telefon ? Sau inainte de a face imprumutul eram miliardari ?
Deci voua vi se pare normal sa luati bani din banca/sau sa vorbiti la telefon si sa nu platiti aceste datorii cu toate ca ati beneficiat de respectivele servicii iar cand sunteti sunati sa dati dovada de violenta verbala. Sau aveti pretentia sa fiti felicitati de catre recuperatori pentru ca nu va achitati datoriile ? Ma uitam ceva mai sus la comentariile unora care sunt dea dreptul aberante ca nu au primit instiintari de plata si de aceea nu au achitat. Fiecare debitor este dator sa se intereseze de finalizarea unui contract pana la bun sfarsit, nu se obliga banca sa il traga de maneca pentru a-si achita datoria. Pana la urma a fost ajutat (un imprumut asta inseamna, sa rambursezi banii intr-un termen specificat pe contract) intr-o perioada in care avea nevoie de o anumita suma de bani pentru a-si indeplini un "vis" ca sa spun asa, iar daca a vorbit la telefon cu gagica sa plateasca.
Domnilor avocati, (cu exceptia catorva, probabil se simt) nu uitati ca sunteti unde sunteti pentru a apara legea si interesele societatii romanesti.
Dumneavoastra daca ati imprumuta pe cineva cu bani si nu vi i-ar mai da inapoi v-ar conveni ? Incercati sa va puneti si in situatia institutiei care a avut incredere in voi si v-a finantat.
Lasati va rog dezinformarea oamenilor la o parte ca se vor trezi executati silit (in cazul contractelor cu titlu executoriu/bancare) si va fi prea tarziu cand vor avea sume mult mai mari de plata sa mai faca ceva.
Luati in considerare faptul ca se duce dracu societatea romaneasca cu asemenea mentalitate "sa ne pacalim unul pe celalalt".
Sa nu omit faptul ca am si eu doua imprumuturi pe care mi le achit la timp, am avut 3 imprumuturi dar de unul din ele am scapat achitandu-l integral. Banca m-a ajutat cand am avut nevoie, eu de ce sa fiu tigan ? ca doar e plina lumea....
As mai avea multe de spus dar deja este tarziu, simt ca oricum voi primi raspunsuri ironice care nu isi au rostul dar nu m-am putut abtine sa nu imi exprim parerea fata de tepari.
V-as ruga insa sa nu sariti in capul meu, este doar parerea mea, dreptul la replica mai exact :)