avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Stirbu72

Activitate Andrei Stirbu72

Mulțumesc pentru răspuns!
Vreau să renunț. Dar totodată vreau ca această nouă instanță să nu aibă loc. În ultima citație, e un paragraf care spune că dacă una din părți nu se prezintă, instanța se va ține doar în situația când una din părți cere aceasta. Să înțeleg că dacă eu nu mă prezint, nici reprezentantul intimatei, instanța nu va avea loc?
În 2017 am provocat daune unui autoturism în urma unui accident minor, eu fiind pe bicicletă. Păgubitul și-a reparat autoturismul (revopsirea barei spate), obținând suma de la o companie la care era asigurat.
În 2020, acea companie m-a chemat în judecată ca să mă oblige să plătesc contravaloarea reparației, pentru a-și recupera prejudiciul.

M-am adresat reprezentanților companiei respective, arătându-le cu documente că nu am sursă de venit și am o stare de sănătate gravă. În urma solicitării mele, respectiva companie a renunțat la pretențiile față de mine, dar nu a trimis o înștiințare către judecătoria de unde am primit citație.

Ca urmare, procesul a avut loc și s-a hotărât că sunt obligat la plata respectivă. Am contactat din nou compania de asigurări care mi-a comunicat că ei nu se vor folosi de respectiva sentință, adică nu așteaptă ca eu să fac respectiva plată. Au trimis și o înștiințare la judecătorie, menționând că renunță la respectivul proces.

La îndemnul unei rude, am trimis însă un apel la judecătorie. Ca urmare a acestui apel, am fost înștiințat că va avea loc o nouă instanță, în care eu am calitatea de apelant iar compania de asigurări calitatea de intimat. Instanța va avea loc pe 9 februarie 2021.

Aș dori să știu de la un specialist de pe forum dacă există o posibilitate de a anula ținerea acestei instanțe. Vă mulțumesc!
Mulțumesc cu întârziere tuturor!
Se poate întocmi un testament în așa fel încât de moștenire să beneficieze niște animale de companie?

Dacă da, cum ar trebui formulat? Ce mijloace există ca el să nu fie contestat de rudele de gradul întâi?
Am înțeles. Asta vroiam să știu.

Vă mulțumesc!
Dacă s-a dat o sentință, dar între timp reclamantul a renunțat la pretenții, mai sunt obligat la îndeplinirea hotărârii judecătorești?

În urma unui accident rutier minor, fiind pe bicicletă, am produs o daună unui autoturism în 2017. Păgubitul și-a reparat piesa avariată fiind despăgubit de o companie de asigurări unde asigurase autoturismul.

În aprilie 2020, am fost chemat de respectiva companie de asigurări în judecată, pentru plata contravalorii respectivei despăgubiri. Am contactat telefonic și prin email compania de asigurări, prezentându-le situația mea (bolnav cu o boală cronică dizabilizantă, lipsit de surse de venit), iar ei mi-au spus că renunță la pretențiile prezente și viitoare.

Am omis (din lipsă de experiență) să anunț însă și Judecătoria unde fusesem chemat în judecată, astfel că procesul s-a ținut și s-a dat o sentință prin care sunt obligat la plata sumei respective.

Aș dori să știu dacă simplul fapt că respectiva companie nu va face demersuri pentru obținerea sumei e suficient ca să fiu absolvit de obligativitatea plății, sau trebuie să mai fac ceva.

Vă mulțumesc!
Mulțumesc, m-ați mai salvat de la o eroare ce eram să o fac :)
Între timp, am căutat și am găsit online niște exemple de formule de apel și m-am lămurit ce trebuie să conțină.

Un singur lucru aș mai dori să știu, din nou, pentru că telefonic mi-e imposibil să contactez Judecătoria (deși au mai multe numere de telefon și interioare, nu răspunde nimeni la niciunul).

E posibil să trimit acel apel prin email, sau e obligatoriu să fie prin poștă? Am găsit online niște referințe din care am înțeles că e posibil și online, dar aș vrea să fiu sigur.

Vă mulțumesc pentru ajutorul de până acum!
Vă mulțumesc pentru răspuns! Cum se face apel? Și ce anume să trimit? Am doar un email în care compania de asigurări mă anunță că renunță la pretenții.
Anulare sentință civilă

Bună ziua! aș dori să știu cum trebuie să procedez în următoarea problermă: în luna aprilie a acestui an (2020) am primit o înștiințare că sunt dat în judecată de o companie de asigurări pentru plata unei despăgubiri pe care respectiva companie o acordase unui asigurat al său, în urma daunei produse autoturismului acestui client de către mine, în cadrul unui accident minor de circulație. Accidentul a avut loc în octombrie 2017 și tot atunci s-a încheiat proces verbal la poliție și am plătit amendă, crezând că prin acestea am scăpat.

Înștiințarea a venit de la Judecătoria Sectorului 4 București, iar eu locuiesc în Ciacova, județul Timiș. Accidentul a avut loc în Timișoara.

În urma primirii înștiințării, am contactat prin telefon și email compania de asigurări și le-am expus situația mea, faptul că am o boală cronică gravă, încadrându-mă în gradul II sau I de invaliditate și că nu am sursă de venit (abia în prezent am început demersurile pentru a solicita pensie de invaliditate).

În urma solicitării mele, reprezentanta companiei mi-a transmis că renunță la obligarea mea la plata despăgubirii. Ei însă nu au transmis nimic Judecătoriei, nici eu, iar procesul s-a ținut și s-a hotărât că trebuie să plătesc respectiva despăgubire.

Am contactat din nou, ieri, compania de asigurări și mi-au spus să transmit răspunsul dat de ei Judecătoriei, pentru a fi anulată sentința.

Neavând experiență în probleme de acest gen, am încercat să contactez telefonic Judecătoria, pentru a-i întreba care e procedura ce trebuie să o urmez, ce document să întocmesc și să trimit, dar ei nu răspund la telefon.

Poate cineva de pe această comunitate să-mi spună cum trebuie să procedez? Vă mulțumesc!