avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dacă s-a dat o sentință, dar între timp ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dacă s-a dat o sentință, dar între timp reclamantul a renunțat ...

Dacă s-a dat o sentință, dar între timp reclamantul a renunțat la pretenții, mai sunt obligat la îndeplinirea hotărârii judecătorești?

În urma unui accident rutier minor, fiind pe bicicletă, am produs o daună unui autoturism în 2017. Păgubitul și-a reparat piesa avariată fiind despăgubit de o companie de asigurări unde asigurase autoturismul.

În aprilie 2020, am fost chemat de respectiva companie de asigurări în judecată, pentru plata contravalorii respectivei despăgubiri. Am contactat telefonic și prin email compania de asigurări, prezentându-le situația mea (bolnav cu o boală cronică dizabilizantă, lipsit de surse de venit), iar ei mi-au spus că renunță la pretențiile prezente și viitoare.

Am omis (din lipsă de experiență) să anunț însă și Judecătoria unde fusesem chemat în judecată, astfel că procesul s-a ținut și s-a dat o sentință prin care sunt obligat la plata sumei respective.

Aș dori să știu dacă simplul fapt că respectiva companie nu va face demersuri pentru obținerea sumei e suficient ca să fiu absolvit de obligativitatea plății, sau trebuie să mai fac ceva.

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Andrei Stirbu72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei Stirbu72 , utilizator 16:02, 11 August 2020
Dumnealor au doua variante, fie va notifica ca le datorati suma X, conform hotararii..., fie apeleaza la un executor.
Ar fi ok sa aveti un mail, un inscris, din care sa rezulte ca renunta la suma...
Eu zic sa nu faceti vreun demers de plata daca dumnealor nu va cer banii prin "metodele" de mai sus. si aveti comunicarea ca renunta la pretentii.
Am înțeles. Asta vroiam să știu.

Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare a unui apel în instanță pe care l-am făcut Andrei Stirbu72 Andrei Stirbu72 În 2017 am provocat daune unui autoturism în urma unui accident minor, eu fiind pe bicicletă. Păgubitul și-a reparat autoturismul (revopsirea barei ... (vezi toată discuția)
Anulare sentință civilă bună ziua! aș dori să știu cum ... Andrei Stirbu72 Andrei Stirbu72 Anulare sentință civilă Bună ziua! aș dori să știu cum trebuie să procedez în următoarea problermă: în luna aprilie a acestui an (2020) am ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)