Am fot amendat cu 9 puncte de catre un agent de la politia locala pentru incalcarea marcajului longitudinal dublu continuu.
Din verificarile mele in legea nr. 155/2010 observ ca nu au aceste atributii. Se poate contesta procesul verbal deoarece cei de la politia locala nu au aceste atributiuni ?
Multumesc mult.
Mi-a fost retinut talonul auto de catre politia rutiera pentru foliile auto aplicate pe geamurile fata (stanga - dreapta). Am precizat agentului constatator ca sunt omologate si au fost montate intr-un service autorizat rar si au transparenta corespunzatoare. Acestia nu au avut un aparat omologat de masurare a transparentei si nu au dorit sa astepte sa prezint certificatul de omologare si montare a foliei. Am depus contestatiei in instanta si m-am prezentat cu certificatul de grefa pentru recuperarea talonului dar cei de la serviciul rutier au refuzat eliberarea acestuia indrumandu-ma sa ma duc intai la rar apoi sa revin cu dovada celor de la RAR. Am ajuns la RAR iar acestia mi-au prezicat ca ma costa 155 Lei si va trebui testata toata masina si nu numai verificarea transparentei foliilor. Am refuzat achitarea acestei taxe.
Conform hg 1391/2006 in art 202 este precizat:
"(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către serviciul poliţiei rutiere care le are în păstrare, proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivelor pentru care s-a dispus măsura tehnico-administrativă.(2) În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitive."
Cum imi pot recupera Talonul auto fara a plati aceea taxa impusa de RAR sau daca nu pot recupera talonul de la politia rutiera, dovada o pot prelungi (precizez ca cele 15 zile cu drept de circulatie au expirat si nu mai pot folosi autoturismul) ?