avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atributii politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atributii politia locala

Am fot amendat cu 9 puncte de catre un agent de la politia locala pentru incalcarea marcajului longitudinal dublu continuu.
Din verificarile mele in legea nr. 155/2010 observ ca nu au aceste atributii. Se poate contesta procesul verbal deoarece cei de la politia locala nu au aceste atributiuni ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:53, 12 Aprilie 2020
Da. Procesele verbale referitoare contraventii pentru incalcarea Codului Rutier incheiate de Politia Locala sunt anulate de instanta pentru lipsa de competenta.

Eu am platit o astfel de amenda fara sa o contest in instanta, dar am aflat ulterior ca este abuz. Din pacate, in Romania sunt multe abuzuri facute de autoritati. In fond, cetatenii nu le pot sti pe toate. Rau este ca cei ce fac abuzuri nu sunt trasi la raspundere atunci cand pierd in instanta deoarece aduc bani la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru viraj stanga pe o strada care nici macar nu se intersecteaza carybella2014 carybella2014 Buna ziua, Am primit o amenda de circulatie de la Politia Nationala. In procesul verbal scrie asa \\"a condus autoturismul marca Cutare cu nr de ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - am intors pe linie dubla continua iulian2_230 iulian2_230 Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul deoarece am intors pe linie dubla continua si nu am oprit la semnalul agentului. Era un agent de politie de ... (vezi toată discuția)