avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru viraj stanga pe o strada care nici macar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru viraj stanga pe o strada care nici macar nu se intersecteaza

Buna ziua,

Am primit o amenda de circulatie de la Politia Nationala.
In procesul verbal scrie asa "a condus autoturismul marca Cutare cu nr de inmatriculare X-01-ABC pe str. Albac, iar la intersectie cu str. Zorilor, a virat stanga incalcand astfel marcajul longitudinal continuu ... incheiat in lipsa"

Problema este ca strada Albac nu se intersecteaza cu strada Zorilor specificata in procesul verbal, ci cu strada Zambilei.
Deci cele aratate in procesul verbal nu sunt reale, si nu sunt posibile fizic.
Nu pot vira stanga de pe strada Albac pe strada Zorilor deoarece aceste strazi nu se intersecteaza.
Ma gandesc ca politistul o fi oprit mai multe masini, apoi cand a ajuns la sectie si a intocmit procesele verbale in lipsa, m-a confundat pe mine cu altcineva, si a confundat strada Zorilor cu strada Zambilei, amandoua incepand cu litera Z.

Cum pot ataca procesul verbal? M-am trezit cu amenda de 1575 Lei si 6 puncte penalizare degeaba, in contextul in care acele strazi nu se intersecteaza, deci n-aveam cum sa virez stanga pe strada specificata de politist.
1. V-ati aflat sau nu in zona respectiva in data si la ora precizate in pv?

2. De ce a fost intocmit pv in lipsa? Se precizeaza in pv daca contraventia a fost inregistrata video?

Daca nu ati efectuat manevra de schimbare a directiei de mers peste marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulaţie contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare dar achitati 1/2 din minimul amenzii in termen de 2 zile lucratoare.
In cazul respingerii plingerii contraventionale nu veti mai beneficia de aceasta facilitate.

M-am aflat doar intr-o parte a zonei respective.
Eram pe strada Albac dar n-am virat pe strada Zorilor fiindca aceste strazi nu se intersecteaza.

Nu a fost nimic inregistrat video, era Politia Nationala, nu rutiera. Au oprit mai multe autoturisme si un scuter.
Ne-au verificat actele si ne-au dat drumul.
Se pare ca ulterior au intocmit procesele verbale. Posibil sa fi incurcat numele si strazile atunci cand au intocmit PV-urile in lipsa.

Repet, am venit de pe str. Albac si am facut stanga pe str. Zambilei, si nu pe str. Zorilor cum scrie in PV, deoarece acele strazi nu se intersecteaza.

Nici macar nu stiu cum sa ma apar intr-o plangere impotriva PV-ului.
Scanez o mapa de pe google si o depun ca proba sa vada instanta ca acele strazi nu se intersecteaza?
Trebuie sa formulati o cotestatie la pv respectiv,tinand cont de cuantumul amenzii va puteti angaja un av sau macar puteti solicita o consultatie pt redactarea corespunzatoare a unei contestatii.
Dar cand ati facut stanga pe str Zambilei ati incalcat sau nu marcajul longitudinal continuu care separa benzile de mers?

Ca au scris in pv str Zorilor in loc de str Zambilei nu are nicio relevanta, in cazul in care veti contesta pv politia va spune ca a fost o eroare materiala dar fapta ramane.

Singurul lucru de care v-ati putea lega ar fi fapul ca nu au intocmit pv imediat dupa constatarea contraventiei si nu ati avut posibilitatatea sa faceti mentiuni in pv.

Dar daca ati incalcat marcajul va consumati timpul degeaba cu contestarea pv, este doar o parere, aveti dreptul sa contestati chiar daca au scris alta strada.
N-am incalcat niciun marcaj.
Daca e eroare materiala, sunt lipsita de aparare.
Nu pot aduce argumente si dovezi datorita faptului ca nu stiu pentru care dintre strazi am primit amenda.
Ce dovezi sa aduci cand nici macar nu stii cum arata strada cealalta fiindca nu ai niciodata drum pe acolo?
Sau poate cealalta strada nici nu are marcaj continuu.
Cum sa te aperi impotriva unor fapte care nu sunt descrise cum trebuie?

Apropo, politia nationala are voie sa dea ameni de circulatie?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
carybella2014, utilizator

Alte discuții în legătură

Oprire in trafic de catre pol rutiera CRS84 CRS84 Salut, Cu cateva sapt in urma am fost oprit in trafic si sanctionat de catre un echipaj al politiei rutiere cu motivarea ca am efectuat o manevra de ... (vezi toată discuția)
Greseala proces verbal Mert Mert Buna seara, azi aflandu ma la un spital din municipiu am efectuat din greseala un viraj la dreapta pe o strada cu accesul interzis fara sa stiu deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie incalcare marcaj dublu continuu luciandan luciandan Buna ziua, In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat ... (vezi toată discuția)