avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru viraj stanga pe o strada care nici macar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru viraj stanga pe o strada care nici macar nu se intersecteaza

Buna ziua,

Am primit o amenda de circulatie de la Politia Nationala.
In procesul verbal scrie asa "a condus autoturismul marca Cutare cu nr de inmatriculare X-01-ABC pe str. Albac, iar la intersectie cu str. Zorilor, a virat stanga incalcand astfel marcajul longitudinal continuu ... incheiat in lipsa"

Problema este ca strada Albac nu se intersecteaza cu strada Zorilor specificata in procesul verbal, ci cu strada Zambilei.
Deci cele aratate in procesul verbal nu sunt reale, si nu sunt posibile fizic.
Nu pot vira stanga de pe strada Albac pe strada Zorilor deoarece aceste strazi nu se intersecteaza.
Ma gandesc ca politistul o fi oprit mai multe masini, apoi cand a ajuns la sectie si a intocmit procesele verbale in lipsa, m-a confundat pe mine cu altcineva, si a confundat strada Zorilor cu strada Zambilei, amandoua incepand cu litera Z.

Cum pot ataca procesul verbal? M-am trezit cu amenda de 1575 Lei si 6 puncte penalizare degeaba, in contextul in care acele strazi nu se intersecteaza, deci n-aveam cum sa virez stanga pe strada specificata de politist.
Politia trebuie sa dovedeasca ca ati incalcat marcajul prin schimbarea directiei de mers pe str Zorilor. Daca nu exista str Zorilor atunci trebuie sa demonstreze ca de fapt era str Zambilei.

La ce va referiti cand spuneti "politia nationala"?
Politia rutiera este structura a politiei "nationale" care face parte din ministerul de interne.

In zona respectiva a fost un "filtru" iar ceilalti care erau opriti erau amendati ptr acelasi motiv (incalcarea marcajului) sau ce fel de actiune a fost?

Doar politia locala este o "politie" care se afla in subordinea altei autoritati, respectiv, in subordinea primariei. De fapt, nici ei nu stiu prea bine cu ce se ocupa, au uniforme similare cu ale politiei "nationale" cu toate legea prevede altceva in aceasta privinta.
Politia Nationala, paza si ordine sau cum le spune.
Nu era Politia Rutiera.
Pai daca aceste strazi intr-adevar nu se intersecteaza inseamna ca datele din procesul verbal sunt incorecte si procesul verbal este nul de drept. Atata timp cat datele nu sunt corecte ( nu coincid ) in instanta puteti oricand castiga.Este clar in ce conditii a fost in tocmit Procesul verbal.Cred ca daca-l contestati in instanta puteti castiga. De verificat si celelalte elemente ale procesului verbal, ( martori,..etc ) care sa ateste valabilitatea PV. Nu specificati daca locul respectiv este monitorizat video ( atunci lucrurile se mai complica putin daca intr-adevar ati calcat linia continua, dar numele strazilor nu coincide).Sanctiunea pentru lncalcarea liniei continui daca se vede clar numarul masinii si fapta in sine-respectiv traversarea cu incalcarea liniei continui- ramane valabila totusi pe baza probei video. pe care politia o poate invoca.Nu mai sta in picioare procesul verbal, dar se poate da sanctiune pentru aceasta fapta.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
draftacristi, utilizator
Da, au dreptul de a sancționa conducătorii auto pentru încălcări ale legislației rutiere și polițiștii din cadrul structurilor de Ordine Publică, care alături de cei din cadrul Poliției Rutiere, Poliției Judiciare etc. formează Poliția Națională!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire in trafic de catre pol rutiera CRS84 CRS84 Salut, Cu cateva sapt in urma am fost oprit in trafic si sanctionat de catre un echipaj al politiei rutiere cu motivarea ca am efectuat o manevra de ... (vezi toată discuția)
Greseala proces verbal Mert Mert Buna seara, azi aflandu ma la un spital din municipiu am efectuat din greseala un viraj la dreapta pe o strada cu accesul interzis fara sa stiu deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie incalcare marcaj dublu continuu luciandan luciandan Buna ziua, In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat ... (vezi toată discuția)