avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contraventie incalcare marcaj dublu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contraventie incalcare marcaj dublu continuu

Buna ziua,

In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat virajul la stanga (astfel intrand pe sos.Orhideelor). Imediat, la aprox 50m, am fost oprit de un echipaj de politie si, pe baza unui PV, amendat cu 9 puncte si 6 puncte penalizare pentru viraj la stanga peste marcajul dublu continuu.
Problema este ca acel marcaj nu este vizibil, mai ales noapte si se confunda cu soseaua. Nici nu am stiut ca acolo e marcaj dublu continuu. Am fost astazi la fata locului si am facut pose si se observa clar cum exista portiuni de culoare alba (marcaj) si portinui de culoare neagra peste care abia se vede ca ar continua marcajul ceea ce lasa loc interpretarilor. In plus la iesirea din str. C-tin Ghercu nu e nicun semna de obligatoriu la dreapta (e doar un semn de cedeaza) care macar sa atentioneze soferii.
Domnii politisti opreau la ora respectiva aproape toate masinile pe acest motiv. Mi se pare, personal, un auz din partea lor, stand in acea portiune de drum, la ora respectiva, stiind ca vizibiliateta marcajului e mica..si pot fi interpretari asupra lui.
Va atasez si 2 poze facute la fata locului (sper ca nu incalc vreun regulament):
[ link extern ]
[ link extern ]

Intrebarea mea este: am sanse de castig daca contest PVul pe motiv ca marcajul nu e vizibil si lasa loc interpretarilor? Pot atasa in apararea mea si cele 2 poze facute de mine la fata locului?

multumesc
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 13:00, 14 Ianuarie 2014
Din fotografii se vede clar ca este vorba de un marcaj discontinuu. Formulati si depuneti o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Mai trebuie sa dovediti ca aceste fotografii apartin locului in care s-a savarsit contraventia.
Multumesc pentru raspuns.

Dupa parere d-voastra cum ar trebui sa demonstrez instantei ca acele fotografii apartin locului cu pricina?

Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Faceti niste poze din directia din care v-ati deplasat spre sos. Orhideelor din care sa se vada indicatoarele, marcajele si intersectia.

Vezi aici
indicator cedeaza trecerea
[ link extern ]

intersectie ghercu-orhideelor
[ link extern ]

Numai in cazul in care nu mai exista indicatorul de obligatoriu dreapta iar marcajele au fost vopsite cu vopsea neagrapentru a deveni linie discontinua veti avea sanse in instanta.

Mai multe fotografii, mai multe sanse!:)

Imaginile de mai sus sunt de cand marcajele erau proaspete, acum sunt in starea in care le-ati fotografiat ieri.

Fotografiati marcajele vopsite mai de aproape pentru a demonstra ca este linie discontinua.
Indicatorul de obligatoriu la dreapta nu mai exista. Se poate observa si din poza aceasta ([ link extern ] .

multumesc

Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Poza nu se gaseste. Incearca cu postimage.org sau reincarca.

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Semn obligatoriu inainte sau la dreapta. doruvil doruvil Buna ziua, Fac apel la dumneavoastra pentru ceea ce mi s-a intamplat de curand. Intamplarea a avut loc in Timisoara. Ieri, 17 Iulie, conduceam pe ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)