avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contraventie incalcare marcaj dublu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contraventie incalcare marcaj dublu continuu

Buna ziua,

In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat virajul la stanga (astfel intrand pe sos.Orhideelor). Imediat, la aprox 50m, am fost oprit de un echipaj de politie si, pe baza unui PV, amendat cu 9 puncte si 6 puncte penalizare pentru viraj la stanga peste marcajul dublu continuu.
Problema este ca acel marcaj nu este vizibil, mai ales noapte si se confunda cu soseaua. Nici nu am stiut ca acolo e marcaj dublu continuu. Am fost astazi la fata locului si am facut pose si se observa clar cum exista portiuni de culoare alba (marcaj) si portinui de culoare neagra peste care abia se vede ca ar continua marcajul ceea ce lasa loc interpretarilor. In plus la iesirea din str. C-tin Ghercu nu e nicun semna de obligatoriu la dreapta (e doar un semn de cedeaza) care macar sa atentioneze soferii.
Domnii politisti opreau la ora respectiva aproape toate masinile pe acest motiv. Mi se pare, personal, un auz din partea lor, stand in acea portiune de drum, la ora respectiva, stiind ca vizibiliateta marcajului e mica..si pot fi interpretari asupra lui.
Va atasez si 2 poze facute la fata locului (sper ca nu incalc vreun regulament):
[ link extern ]
[ link extern ]

Intrebarea mea este: am sanse de castig daca contest PVul pe motiv ca marcajul nu e vizibil si lasa loc interpretarilor? Pot atasa in apararea mea si cele 2 poze facute de mine la fata locului?

multumesc
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 13:00, 14 Ianuarie 2014
Am repus-o...

[ link extern ]

sau aici:

[ link extern ] /

merci

Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In cazul asta ai sanse foarte mari de admitere a plangerii impotriva pv-ului.

Dar tine cont ca ordinea de respectare a regulilor de circulatie este urmatoarea:

oug195
Art.31. - Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b);
c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.

Prin urmare indicatoarele sunt inaintea marcajelor, daca nu exista indicatorul de obligatoriu drepata (poate l-a luat cineva care avea nevoie sau a fost scos ptr a 'permite" virajul la stanga, altfel trebuie sa ocolesti podul Basarab) atunci trebuie respectate marcajele. Din poza postata se pare ca au fost vopsite cu negru linii continue ptr a deveni discontinue. pe acest aspect trebuie sa iti intemeiezi plangerea, plangere pe care sa o insotesti de cat mai multe foto elocvente (lipsa indicator, marcaj prost, aici intra si administratorul drumului daca marcajul nu este bun).
Un element care sa sustina cauza dvs la proces sunt martori,care pot sustine cele precizate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Semn obligatoriu inainte sau la dreapta. doruvil doruvil Buna ziua, Fac apel la dumneavoastra pentru ceea ce mi s-a intamplat de curand. Intamplarea a avut loc in Timisoara. Ieri, 17 Iulie, conduceam pe ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)