avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate Asociatia Aspir

Activitate Asociatia Aspir

Buna ziua.
AGA este formată din totalitatea membrilor asociației, cum spune si denumirea, de altfel.
Este relevant ce prevedeti dvs in statut la capitolul membri. Astfel, puteti avea mai multe categorii de membri, specificând care sunt aceia cu drept de vot in AGA.
Categorii de membri pot fi: fondatori, asociați, simpatizanți, onorifici etc. Importante, cum am spus, sunt drepturile lor.
In consecinta, daca aveti 5 membri fondatori și încă 15 membri asociați, sa zicem, toți cei 20 vor participa la ședințele AGA și vor lua parte la decizia, daca asa este prevăzut în statut.
In realitate, acesta este un impediment major în cazul asociațiilor cu multi membri cu drept de vot. Devine dificil de asigurat cvorumul necesar hotărârilor AGA.
Mult succes!

sebastian2020 a scris:

Multumesc frumos de raspuns.

In cazul nostru, ni s-a spus .... Atentie! ... nu doar ca AG-ul sa fie semnat de cei 9/12 membri participanti (ceea ce mi se pare ok in final)...
... mai mult, Statul si Actul Constitutiv sa fie semnat de toti membrii "la zi" ai Asociatiei, adica toti cei 12 ... no comment

Răspuns la discuția Infiintare asociatie parinti
Trebuie verificat scopul declarat al asociației.
Dacă activitățile /proiectele pentru care ati infiiintat asociatia respectivă nu mai sunt de actualitate, scopul poate fi schimbat.
Atentie insa la forma juridică. De obicei, în scop umanitar se înființează fundații și nu asociatii.
Mult succes!

Nickmed a scris:

Buna!eu dețin o asociație cu scop umanitar,as putea include un proiect sa zicem al părinților folosind această asociație?

Răspuns la discuția Infiintare asociatie parinti
Buna ziua.
Suntem o asociatie de parinti din sectorul 5 Bucuresti. daca aveti nevoie de sprijin in privinta asociatiei de parinti, va rugam sa ne comunicati. evident, nu ma refer numai la partea de constituire a asociatiei ci, in special, la ceea ce urmeaza dupa infiintare.
Răspuns la discuția Infiintare asociatie parinti
Buna ziua.
Suntem o asociatie de parinti din sectorul 5 Bucuresti. daca aveti nevoie de sprijin in privinta asociatiei de parinti, va rugam sa ne comunicati. evident, nu ma refer numai la partea de constituire a asociatiei, ci, in special, la ceea ce urmeaza dupa infiintare.