avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1453 soluții astăzi
Forum Activitate eva_k

Activitate eva_k

Răspuns la discuția inchiriere garsoniera - ajutor
Multumesc pentru sfat.
Da, in contract avem mentiune ca s-a platit in avans pe trei luni plus garantie. Asta m-ar ajuta cu ceva?

Si as mai avea o intrebare: unde trebuie depusa plangerea aceasta? La finante? Garda financiara? Sau unde mai exact?
Multumesc.

:offtopic: Nu mai scrieti mesaje consecutive. Daca doriti sa adaugati ceva, puteti edita mesajul anterior. Cititi Regulamentul in acest sens. Multumesc pentru intelegere.
Răspuns la discuția inchiriere garsoniera - ajutor
Buna ziua.
As nevoie niste sfaturi. Am stat in chirie, dar proprietarul a refuzat sa facem contract legal, asadar am incheiat doar un contract incheiat de mana. Contractul era pe 6 luni. Am platit chirie in avans pe 3 luni+garantie. Dupa expirarea celor 3 luni ne-au anuntat ca vand garsoniera. A trebuit sa plecam, dar ei ne-au anuntat ca nu au momentan banii de garantie, si ca nu ni-i pot da inapoi deocamdata. Asadar in schimb noi nu le-am dat inapoi cheile. I le vom da doar cand ne vor da banii pe care i-am platit ca si garantie. Au facut o mare problema din cauza asta, si in urma cu cateva zile au zis ca nu ne vor mai da banii.
Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva din punct de vedere legal in legatura asta. Unde as putea apela? Sau cum as putea sa dovedesc ca au dat ilegal in chirie garsoniera, pentru care nu au platit nimic la stat? Chitantele si facturile de utilitati, sau cheile ma ajuta cumva in dovedirea acestui fapt? Sau cum ar trebui sa procedez.

Va multumesc anticipat.