avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Tourette

Activitate Tourette

Discuție PF actionara?
As dori sa stiu daca o persoana fizica autorizata poate detine actiuni la un SRL si daca sunt anumite conditii sau restrictii. Multumesc.
Răspuns la discuția Vreau sa incetez CIM. Optiuni?
Eu plecasem din firma chiar in ziua respectiva si m-am mutat in alt oras, iar proiectul urma sa-l intocmesc la noul domiciliu. Intre timp m-am angajat la o noua firma asa cum aveam de gand, dar cu jumatate de norma. In acest caz se poate considera ca mi-am indeplinit preavizul?
Răspuns la discuția Vreau sa incetez CIM. Optiuni?
Lichidarea ar insemna banii la zi si ma tem c-o sa refuze. Banuiesc ca nu poate sa inceteze CIM de unul singur, fara acordul meu sau fara ca eu sa fi semnat vreo instiintare. V-as ruga sa-mi explicati cum e cu registratura.
La mijlocul lunii aprilie i-am spus administratorului ca vreau sa incetez activitatea in cadrul societatii. M-a luat cu replici de genul ca "noi am semnat un contract" care "ma protejeaza pe mine, dar si pe el", ca ar vrea sa ne despartim "prieteni", ca "exista si alte cai [mai putin placute] prin care se poate termina asta" etc. N-am inteles de ce mi-a spus toate astea. Nu am avut nici un conflict cu el niciodata. Vroiam pur si simplu sa plec. A zis ca e de acord cu o singura conditie: sa mai intocmesc un proiect. M-am gandit o clipa si am acceptat. I-am spus chiar atunci ca pentru intocmirea proiectului e nevoie de o expertiza tehnica. Nu am semnat nici o hartie, totul a fost verbal. Toate astea s-au intamplat pe la mijlocul lui aprilie 2008. Expertiza n-a venit nici pana in momentul de fata. Nu ma pot angaja in alta parte cu norma intreaga. Salariul nu l-am primit. Vreau sa plec si "in acte". Nu mai vreau sa-i fac proiectul cu care am fost de acord initial. Ce pot sa fac? Am asteptat destul expertiza. Intocmirea proiectului ar fi durat mai mult de 15 zile cat ar fi fost preavizul. Ma gandesc sa-mi depun preavizul acum. E obligat sa-l semneze? Poate sa refuze sa-l semneze? Sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc.