Situatia este extrem de complicata. Tatal meu s-a angajat la o firma din Spania, cu sediul in Pamplona, ca sofer de tir, avand curse prin Europa. Dupa 9 luni de munca, in care angajatorul ii oprea abuziv din salariu pe motiv ca a consumat prea multa motorina pentru drumul pe care il parcurgea, dupa luni in care nu i-au platit asigurarile sociale si nici impozitul pe profit (lucrurile astea le-a aflat acum, dupa ce l-au dat afara, cand i s-a zis k trebuie sa plateasca la ei la finante vreo 2000 de euro , timp in care cei de la firma ii scriau pe fluturas ca i s-a oprit din salariu si ca s-au dat banii acolo), dupa luni in care i-au promis ca ii vor recalcula salariul si ca ii vor da banii si de pe lunile din urma (cei pe care ii oprise pe motiv de motorina), l-au dat afara ca pe un caine, fara preaviz si fara nici un ban inapoi. A ramas in strada (pentru ca practic dormea in tir). Ce poate face el acum ca sa-si recupereze banii? A fost la politie si i s-a zis ca trebuie sa-i dea in judecata si sa apeleze la un avocat, care insa costa mult mai mult decat ne-am putea permite. Nu se poate apela la o institutie a drepturilor omului sau ceva? Nu exista un mod prin care sa poata face ceva fara insa sa plateasca? Nu ne putem permite un avocat. Stiu ca exista o curte de justitie la Haga si una la Strasbourg. Nu stiu insa ce ar putea face el si cum ar putea ajunge acolo sau daca l-ar putea ajuta. Suma pe care trebuie sa o recupereze e undeva la peste 10.000 de euro. 5000 euro ar veni din faptul ca in contract se stipula ca daca il vor da afara fara preaviz trebuie sa-i plateasca aceasta suma, iar ceilalti bani, provenind din ce trebuia sa ii mai dea pe lunile trecute si pe ultima luna in care nu i-au dat nimic. Va rog spuneti-mi ce ar putea sa face. Situatia este f grava.