avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate larisa88

Activitate larisa88

Sugestia voastra mi se pare f buna, dar cum as putea sa dau eu de un avocat care are astfel de conventii de colaborare cu alti avocati din Spania?
in ce fel ar putea sa ne ajute un avocat de aici? nu ar trebui ca el sa se deplaseze acolo?
Situatia este extrem de complicata. Tatal meu s-a angajat la o firma din Spania, cu sediul in Pamplona, ca sofer de tir, avand curse prin Europa. Dupa 9 luni de munca, in care angajatorul ii oprea abuziv din salariu pe motiv ca a consumat prea multa motorina pentru drumul pe care il parcurgea, dupa luni in care nu i-au platit asigurarile sociale si nici impozitul pe profit (lucrurile astea le-a aflat acum, dupa ce l-au dat afara, cand i s-a zis k trebuie sa plateasca la ei la finante vreo 2000 de euro , timp in care cei de la firma ii scriau pe fluturas ca i s-a oprit din salariu si ca s-au dat banii acolo), dupa luni in care i-au promis ca ii vor recalcula salariul si ca ii vor da banii si de pe lunile din urma (cei pe care ii oprise pe motiv de motorina), l-au dat afara ca pe un caine, fara preaviz si fara nici un ban inapoi. A ramas in strada (pentru ca practic dormea in tir). Ce poate face el acum ca sa-si recupereze banii? A fost la politie si i s-a zis ca trebuie sa-i dea in judecata si sa apeleze la un avocat, care insa costa mult mai mult decat ne-am putea permite. Nu se poate apela la o institutie a drepturilor omului sau ceva? Nu exista un mod prin care sa poata face ceva fara insa sa plateasca? Nu ne putem permite un avocat. Stiu ca exista o curte de justitie la Haga si una la Strasbourg. Nu stiu insa ce ar putea face el si cum ar putea ajunge acolo sau daca l-ar putea ajuta. Suma pe care trebuie sa o recupereze e undeva la peste 10.000 de euro. 5000 euro ar veni din faptul ca in contract se stipula ca daca il vor da afara fara preaviz trebuie sa-i plateasca aceasta suma, iar ceilalti bani, provenind din ce trebuia sa ii mai dea pe lunile trecute si pe ultima luna in care nu i-au dat nimic. Va rog spuneti-mi ce ar putea sa face. Situatia este f grava.