avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate anonim9631

Activitate anonim9631

Răspuns la discuția Absent motivat
Și atunci de ce mai e șomajul tehnic? Scuze ca pun atâtea întrebări, dar chiar îs curios, mai mult pentru cultura mea generala

Cornel Vasile a scris:

Absenta motivata este si cand se prezinta adeverinta medicala in loc de certificat medical.

Dvs ati mentionat : o firma care și-a încetat activitatea temporar din vina pandemiei ii ponteaza pe angajați absenti motivati, plata va fi normala, dar se va recupera acele ore ulterior ... ce este incorect ?

Altfel spus, stau acasa ,primesc salariu si cand trece starea de urgenta recupereaza orele pentru care au fost platiti fara sa munceasca.

Dar de ce, pentru ca dacă știu eu bine, absenta motivata se da în momentul în care salariatul cere o învoire, nu fără a primi acordul angajaților. Ei doar impun asta și atat

Cornel Vasile a scris:

Este corecta o astfel de situatie.

Da, plata va fi normala, dar se va recupera acele ore ulterior

Cornel Vasile a scris:

Scuze ... greseala de redactare .

Si va plateste ?

Nu abs nemotivat, ci în absenta motivata vor

Cornel Vasile a scris:

In abs nemotivata nu au cum .. poate doar sa va suspende c.i.m.

Acum am făcut o ședință cu superiorii și au zis ca asta va fi pasul următor în caz de închidere, sa ne trimită în am(absenta motivata) și cu recuperarea orelor ulterior, plus neplata orelor suplimentare pana la trecerea pandemiei. Ce as putea face în cazul asta?

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.

Bun și s-ar putea face o sesizare la Protecția muncii sau? Pentru ca nu ne comvine ca după sa ne pună sa recuperam acele ore pierdute, deoarece nu am ales noi sa oprim munca

Cornel Vasile a scris:

Este psoibil, dar asta nu inseamna ca este corecta/legala situatia in cauza.

Bună, as dori sa știu dacă în plina pandemie este posibil ca o firma care și-a încetat activitatea temporar din vina pandemiei să-i trimită pe angajați în absenta motivata, ci nu în șomaj tehnic?