avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absent motivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absent motivat

Bună, as dori sa știu dacă în plina pandemie este posibil ca o firma care și-a încetat activitatea temporar din vina pandemiei să-i trimită pe angajați în absenta motivata, ci nu în șomaj tehnic?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
anonim9631, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 20 Martie 2020
Este psoibil, dar asta nu inseamna ca este corecta/legala situatia in cauza.
Bun și s-ar putea face o sesizare la Protecția muncii sau? Pentru ca nu ne comvine ca după sa ne pună sa recuperam acele ore pierdute, deoarece nu am ales noi sa oprim munca

Cornel Vasile a scris:

Este psoibil, dar asta nu inseamna ca este corecta/legala situatia in cauza.

Puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.
Acum am făcut o ședință cu superiorii și au zis ca asta va fi pasul următor în caz de închidere, sa ne trimită în am(absenta motivata) și cu recuperarea orelor ulterior, plus neplata orelor suplimentare pana la trecerea pandemiei. Ce as putea face în cazul asta?

Cornel Vasile a scris:

Puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.

In abs nemotivata nu au cum .. poate doar sa va suspende c.i.m.

Alte discuții în legătură

Absent nemotivat sau cum se poate proceda? eduardvl eduardvl Bună ziua, Având în vedere prevederile Codului Muncii, care stipulează că (singurul caz): salariatul poate fi trecut absent nemotivat la locul de muncă ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - absente nemotivate AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, o Societate se confrunta cu urmatoarea problema: angajatul nu a revenit la serviciu dupa perioada de CO (05.01.2017). Societatea nu a avut ... (vezi toată discuția)