avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz restructurare post

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura acestuia, perioada de preaviz se poate micsora, fiind de 5 zile lucratoare ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 1 Iulie 2013
Perioada de preaviz in cazul concedierii nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare ... acel acord este lovit de nulitate absoluta.
doar daca plecti nu prin concediere ci prin intelegea partilor! atentie
Exista, totusi, o solutie in sensul dorit dar numai cu privire la termenul de preaviz .....
Ce se intampla in cazul in care salariatul nu mai vine la munca in perioada de preaziv (restructurare post) ? care e procedura ?

mai e valabila legea prin care salariatul in perioada de preaviz sa lucreze 4 ore si celelalte 4 ore sa fie pentru gasirea unui alt job ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
anymaryh, utilizator
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

In acest caz, sunt doua posibilitati :
- fie se efectueaza cercetarea disciplinara a salariatului si se va decide sanctionarea disciplinara a acestuia, , inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

- fie se ponteaza absent nemotivat salariatul, iar c.i.m. va inceta la expirarea duratei de preaviz acordat pentru concediere.

Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m, in c.c.m. sau in reg.intern al angajatorului.

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinare in preaviz laura-jurist laura-jurist buna ziua pe perioada de preaviz, unui angajat i se poate face cercetare disciplinara pentru absente nemotivate? se poate ca angajatorul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca si demisie ulterioara Antimis Antimis Am fost demis [u]nemotivat,[/u] pe criteriul necorespondentei profesionale (art. 61 alin. d) din Codul Muncii). Contractul Individual de Munca a incetat pe 15 ... (vezi toată discuția)