avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinare in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinare in preaviz

buna ziua

pe perioada de preaviz, unui angajat i se poate face cercetare disciplinara pentru absente nemotivate? se poate ca angajatorul sa renunte la preaviz si sa decida desfacerea CIM disciplinar? sa renunte deci la desfiintarea postului si sa desfac CIM pe motiv disciplinar, cu cercetarea disciplinara efectuata, bineinteles, pe perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 11 Iulie 2014
Depinde de angajator.:)Dar, ca idee, absentele nemotivate pot duce la inceperea cercetarii disciplinare(aspect care trebuie sa se regaseasca in ROI), care se poate finaliza cu desfacerea disciplinara a CIM .
@ laura-jurist

Cred ca este mai mare deranjul pentru o astfel de procedura, care dureaza in timp.

Nu are cum sa renunte la preaviz in cazul desființarii postului. Angajatorul are doua posibilitati:
- fie il ponteaza absent nemotivat si la expirarea preavizului desfcae c.i.m. cu art.65 C.

- fie il ponteaza absent nemotivat si incepe cercetarea disciplinara a c.i.m.
Da, este posibil.
Si eu cred ca bataia de cap vs. beneficiu este mult prea mare. Prin concedierea disciplinara, va induceti niste riscuri suplimentare de contestatie in instanta (legata de termene, etape si drepturle salariatului in cercetarea disciplinara), cu singurul beneficiu ca incetati contractul cu alt temei legal (lucru de care, in general, nu-i pasa nici unui angajator ulterior, asta daca afla de el). Si daca il dati afar disciplinar, si daca il tineti in nemotivat pana la expirarea previzului, impactul financiar e tot ala: nu platiti salariu. De aceea nu vad beneficiul.
Este in detrimentul salariatului perioada de absente nemotivate , asta in cazul in care nu are altceva incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)