avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Dia64

Activitate Dia64

Mulțumesc pt replica însă nu cred ca ați înțeles idea: s-au construit 6 vile și un bloc pe o strada privată. Când s- au vândut ni s- a spus ca nu vom avea asociație. Ulterior s- au desemnat trei persoane sa ne reprezinte in soluționarea unei probleme cu citirea contorului de apa- toate vilele și blocul sunt legate la el. După ce au adunat semnături ne- au anunțat ca sunt asociație. De atunci, orice propun 9 din 16 familii se aplica, deși m- am opus vehement. Eu și majoritatea in bloc suntem plecați in străinătate și venim doar o luna pe an acasă. Unii dintre cei care au votat au vândut deja apt deci nu mai sunt.
In aceste condiții suntem obligați sa avem asociație și sa ii consideram pe cei trei ca făcând parte din ea? Sunt aleși pe viața sau cum se procedează? Mulțumesc anticipat!
Multimesc pt răspuns. Doreec sa clarific ceva dacă îmi permiteți:
1. Cei trei au avut voturile majorității( considerată 50% plus unu, deci 9 familii din 16) insa au spus ca ne reprezintă in soluționarea problemei cu citirea contorului de apa pt ca blocul este construit pe o strada privată cu vile legate la același contor. Proprietarii vilelor au respins idea de a fi reprezentați de asociație. Deci numai cei din bloc au asociație, numita ulterior după ce au adunat semnături pt a ne reprezenta in soluționarea problemei cu apa. Dacă anunțau ca vor infiinta asociație nu vota nimeni. Când am laut apt acolo ni s-a spus ca nu ca fi asociație.
2. La asociație sunt trecute salariile lor și al femeii de serviciu plus cheltuieli banale ca de exemplu: dosar sau hârtie - reprezentând mai mult de 50% din suma lunară de plata.
Este normal ca fondul de rulment sa se stabilească in funcție de cheltuieli lunare incluzand salariile lor și in funcție de suprafața apt?
Fondul de rulment este adăugat la suma din luna Februarie chiar dacă se poate plăti cu chitanța separată in decurs de un an?
Mulțumesc anticipat!
Suntem 16 familii într-un bloc privat construit printre vile. Ni s- a spus inițial ca nu avem asociație. Însă a fost o problema cu apa si am fost forțați sa votam trei din bloc sa ne reprezinte. De acolo s-a format așa numita asociație. Acum cere fond de rulment și ne arată legea din 2018. Nu cred ca blocul nostru este un bloc ca celelalte din moment ce este privat. Este ca o vila cu 16 apartamente. Va rog sa îmi spune-ți dacă asociația este reprezentata de cei trei și dacă au dreptul de a cere fond rulment. Din 2015 am plătit lunar 10Ron pt reparații însă am fost taxați separat pt orice lucrări in bloc -reparații conducta apa si deratizare. Este normal? Va multjmesc anticipat!