avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate LARION VASILE

Activitate LARION VASILE

Răspuns la discuția indice de corectie
Am contestat si am dosar la CCR pe rol din 2021 fiindca CNP da raspunsuri dupa ureche
dar normele pot sa combata principiul contributivitatii prevazut de lege,adica daca am platit contributiile dar prin norme spune ca nu,nu ramane?
1.De ce credeti ca ,Casele de pensii i-au in considerare H.G.257/2010 cu prioritate fata de principiul contributivitatii prev.de Legea nr.263/2010,atunci cand valorifica adeverintele de la angajatori pe care scrie ca s-au achitat contributiile?
2.De ce credeti ca nu se anuleaza indicele de corectie prevazut de legea pensiilor nr.263/2010
Răspuns la discuția indice de corectie
nu am primit decizia


eugarizan a scris:

Buna ziua
Domnule Larion Vasile , ce motiv au mai invocat ? exista o lege / decizie a CCR ce mai vor ? nu doresc sa va descurazez dar si eu am solicitat un raspuns de la ccr si l au dat pe ocolite ( ! ) de parca nu de acolo a plecat legea , asta este romanika .

Răspuns la discuția indice de corectie
da,mi-au respins contestatia de aceia ma trimis la ccr


Mihai Ch. a scris:

V-au admis sesizarea dar au dat și souția? Știți când se judecă? Pe 13 parcă ați avut o pronunțare, de unde?

Răspuns la discuția indice de corectie
mi-a admis sesizare ccr privind aplicarea ind.de corectie la pensionarea pt.limita de varsta si nu la pensionarea anticipata,urmareste solutiile ccr

eugarizan a scris:

Domnule Larion , nu ati primit hotararea ?

Răspuns la discuția indice de corectie
conform noi modificari a legii nr.263/2010,de ieri , drepturile cuvenite se vor acorda fara prescriere,iar daca au gresit ei nu trebuie sa platesc eu.
Răspuns la discuția indice de corectie
Am avut pensie anticipata,iar la trecerea la pensie pt limita de varsta mi-au mentinut indicele de corectie de la anticipata,am contestat decizia si astept pronuntarea pe 13.04.2021.
pana la sfirsitul procesului sper ca ccr sa se pronunte clar ca indicele de corectie se da numai la pensia pt limita de varsta , in caz contrar atunci cand ccr va lamuri voi face o noua cerere de revizuire pana se clarifica