avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate danielkhan

Activitate danielkhan

Răspuns la discuția Contract ANAF retroactiv?
Multumesc mult pentru raspuns! Am citit undeva ca un contract are titlu executoriu incepand de la data in care a fost inregistrat, de asta incerc sa aflu daca as putea pretinde datoria acumulata pana in luna Martie.
Răspuns la discuția Contract ANAF retroactiv?
Voi plati maine daca se poate retroactiv. Credeti ca are rost sa incep procesul in acest caz?
Am dat in chirie un teren cu contract de inchiriere incheiat in iunie 2019, neinregistrat inca la ANAF. Plata se face intr-un cont mentionat in contract. Chiriasul amana plata de 6 luni, acum vrea sa plece, deci sansele sa plateasca sunt tot mai mici.

1. Daca inregistrez contractul acum pana poimaine 25 Martie si ulterior depun plangere impotriva chiriasului, ar putea aparea probleme in timpul procesului fiindca nu am inregistrat contractul in termen de 30 zile? (formularul a aparut pe site doar in Martie, dar probabil puteam plati la ghiseu?) Nu incerc sa-mi pun ANAF-ul pe cap acum..

2. In contract scrie ca pot rezilia contractul unilateral in cazul neplatii pana pe data de 10 a lunii. Fiindca eram prieteni, am ales sa inteleg situatia cu firma care isi desfasura activitatea pe terenul inchiriat. (am gresit, stiu) Daca nu l-am dat afara la timp, poate fi si asta un motiv pentru care nu as putea avea pretentii pentru toate 6 lunile pe care mi le datoreaza?

Multumesc pentru timpul acordat!