avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Cezaraurelin

Activitate Cezaraurelin


Cornel Vasile a scris:

Demisianu poate fi "verbala"... acea persoana ar trebui sa vada art.81 C.min. unde se mentioneaza : Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Corect , nu stiu ce sa fac.


Cornel Vasile a scris:

Numai daca doriti va puteti angaja un avocat.

Am luat legatura cu un avocat . Mi sa spus ca am foarte putine sanse de a avea castig de cauza si nu se merita si ca o demisie poate fii acceptata si daca este transmisa pe cale verbal ! Eu am fost instiintat in luna februarie ca mi sa incetat contractul de munca conform urmatoarei cereri de demisii NESEMNATE transmise in decembrie , care suna identic :"Subsemnatul x , va rog sa imi acordati demisia incepand cu data y!" ,in urma nenumaratelor solicitari , in februarie am
primit decizia de incetare , eu pana in februarie am fost ca "pomul in aer" .Alta problema : Am depus sesizare la ITM,au fost depistate state de plata neplatite , firma dovesteste plata salariilor prin foi de varsamant denumite"alimentere cont ",eu azi am scos extrasul de cont de la banca , prin care dovedesc ca nu a fost niciodata alimentat contul in perioada respectiva !

Cornel Vasile a scris:

Depuneti contestatia in instanta si solicitati instantei ca angajatorul sa depuna la dosar si cererea semnata de dvs.

Prin urmare am nevoie de un avocat si ca atare urmeaza un proces ?


Cornel Vasile a scris:

Termenul pentru atacarea deciziei angajatorului de încetare a contractului individual de muncă în temeiul art. 55 lit. b) C. muncii, adică în baza acordului părților, nu este termenul de 30 de zile stabilit de art. 268 alin. (1) lit. a) C. muncii. În ceea ce privește încetarea contractului individual de muncă, acest termen este aplicabil numai în ipoteza deciziilor unilaterale ale angajatorului, adică în cazul deciziilor de concediere. Întrucât în speță este vorba despre încetarea contractului de muncă prin acordul părților, termenul de prescripție incident va fi termenul general de 3 ani, la care se referă art. 268 alin. (2) C. muncii. (Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 3498/R din 22 mai 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista română de dreptul muncii nr. 9/2014)

Ok , va multumesc din suflet ! Ce recomandati sa fac in aceasta situatie ? Depun plangere penala sau ?
In urma mai multor solicitari , am primit decizia de incetare a contractului de munca " in baza art 55.lit B din codul muncii ". In urma altor solicitari in care am cerut sa intru si eu in posesia demisiei semnate de catre mine si firma cu acordul partilor , nu am primit rapsuns .NU inteleg cum au incheiat contractul de munca , cererea de demisie nefiind semnata de catre mine , au semnat in locul meu ?
In urma unui conflict cu angajatorul am transmis o solicitare de demisie pe mail nesemnata , in care am solictat incetarea contractului de munca incepand cu data de 23 decembrie( mentionez nesemnata) . A doua zi sa aplanat conflictul si am mers la munca normal pana pe data de 6 ianuarie , toate bune. Dar intre timp sunt instiintat de doamna contabila , ca mi sa incetat contractul de munca pe data de 23 decembrie cu acordul partilor , ca asa a dorit administratorul firmei . Mentionez ca nu exista o cerere de demisie semnata de catre mine !
Ce pot face in situatia de fata? Conform legii , firma este acoperita?Va multumesc!