avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate Monica_J

Activitate Monica_J

Sau trebuie sa ma adresez direct DGFPMB cu solicitarea de a ma imputernici sa efectuez aceste demersuri?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Anuntati primaria locala.
Altceva nu aveti de facut!

Multumesc pentru raspuns.
Am anuntat primaria in urma cu 1 an, nu am primit niciun raspuns in urma depunerii dosarului cu toate documentele doveditoare.
As dori sa stiu daca am dreptul sa depun solicitare la primarie sa ma imputerniceasca sa obtin intabularea (urmand sa ma despagubeasca ulterior in privinta costurilor) ?
De asemenea, ce pot face sa urgentez procedura prin care imobilul intra in proprietatea statului si subsecvent sa pot fi despagubit pentru datoriile la intretinere ale defunctei?
Primaria ma poate imputernici in vederea procedurii notariale privind constatarea vacantei succesorale si emiterea certificatului?

Multumesc frumos

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Anuntati primaria locala.
Altceva nu aveti de facut!

Ca Presedinte al unei asociatii de proprietari ce demersuri ar trebui sa iau in situatia unui imobil al carui proprietar a decedat de 2 ani neavand mostenitori legali?
Mentionez ca imobilul nu are intabularea la CF.
Unde ma adresez si ce documente trebuie sa depun?

Multmesc
Daca in hotarearea Britanica de relocare a minorului in Romania exista prevederea ca Reclamanta mama (eu) pot calatori in strainatate alaturi de minora oricand, indiferent de tara, pentru o perioada de maxim 28 de zile, fara acordul tatalui, mai este nevoie sa solicit instantei Romane suplinirea acordului tatalui la deplasarea in strainatate?
Este suficient daca arat acest document la aeroport? (Tradus & legalizat)
Mentionez ca minorul are dubla cetanie- Romana & Britanica.
De altfel observ ca daca as opta pentru aplicarea legii Romane, as avea nevoie de o sentinta la fiecare calatorie, cu indicarea tarii si perioadei calatoriei, facand dificila realizarea efectiva a calaroriei respective, avand in vedere durata proceselor in instantele Romanesti.
Momentan minorul are pasapoarte valide atat Roman cat si Britanic, la expirarea celui Romanesc ar trebui as depun in instanta cerere de suplinire a acordului tatalui pentru eliberarea unui nou pasaport sau depun solicitarea de emitere direct la Pasapoarte, avand in vedere ca nu este primul pasaport emis?

Multumesc frumos!
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate, "tatal " nu s-a prezentat in instanta pe parcursul a 2 ani cat a durat procesul de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti solicitate de mine, avand in vedere multiplele temeiuri legale, citat si notificat fiind de nenumarate ori de instanta la toate adresele unde locuieste, la serviciu, pe email, prin ministerul Justitiei, autoritatile britanice.
Ce se poate face totusi in aceasta siuatie in care "tatal " ignora toate autoritatile iar mie nu imi mai raspunde de 2 ani la emailuri?
Cum as putea exercita autoritate parinteasca in comun cu un astfel de "parinte "? Nu inteleg pe ce s-a bazat instanta cand a stabilit o asemenea situatie imposibil de realizat, unde este interesul copilului? Care este viitorul unui copil pentru care instanta refuza sa instituie dreptul mamei de a decide pt minora, ca fiind singurul parinte cu interes pt copil?

Exista printre dvs sau cunoasteti un avocat care sa ma reprezinte in instanta pentru aceasta cauza? Pentru elementul de extraneitate, raportat la legea britanica confirm ca am cunostinte in acest sens, intrucat hotararea trebuie sa respecte atat legea Romana, reglementarile Europene cat si exigentele statutelor britanice- ca stat de executare.

La notar el nu se va prezenta pentru ceva ce nu ii aduce vreun beneficiu direct. Din cate il cunosc ar veni doar ca sa stabilim cum scapa de copil, ca asta este singurul lui interes, de asta ma gandeam cum as putea gasi legal o cale. S-ar putea face in act prin care sa isi dea consimtamamtul la adoptia copilului De catre o terta persoana care sa preia drepturile lui parintesti? Cine poate fi acea persoana? Neaparat sotul meu? Pot fi si eu sau o ruda de-a mea?
Multumesc
gi-jane2 a scris:

As mai vrea sa stiu daca legea prevede vreo modalitate prin care tatal sa renunte la drepturile sale parintesti in favoarea mea sau a unei terte persoane? Se poate face un astfel de act la notar?

NU, dar se poate prezenta in instanta sa fie de acord cu cererea dvs de exercitare a autoritatii parintesti.
La notar s-ar putea prezenta sa isi dea acordul ca dvs sa plecati si sa va mutati in Africa de sus

Buna seara si multumesc frumos pentru raspunsurile dvs. Dupa cum bine ati punctat intr-adevar in Romania normalitatea este exercitarea in comun a autoritatii parintesti. Situatia mea este insa departe de normal, consider ca ma incadrez la exceptiile pe care legea le-a prevazut. Prin urmare, asta si caut in acest moment un avocat care sa creada in cauza mea sau care a mai obtinut in situatii similare exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Este printre dvs sau cunoasteti un astfel de avocat ?
As mai vrea sa stiu daca legea prevede vreo modalitate prin care tatal sa renunte la drepturile sale parintesti in favoarea mea sau a unei terte persoane? Se poate face un astfel de act la notar?

Multumesc din suflet si multa sanatate!
Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: Dupa separararea de fostul concubin urmare a unor incidente de violenta domestica in UK, locul nasterii minorului, am obtinut legal in UK relocarea in Romania si eliberarea de jurisdictia britanica alaturi de minora.
In Romania am pierdut in prima instanta cererea de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, in mod halucinant in opinia mea, avand in vedere cele stabilite de curtea britanica si faptul ca tatal nu a avut niciun aport sau contact cu minorul de aproape 3 ani de cand ne am relocat in Romania.
Actualmente, sunt intr o relatie de concubinaj cu un alt barbat care locuieste in Africa de sud, unde intentionam sa ne mutam impreuna cu minorul. Ce masuri trebuie sa iau pentru acest lucru? Mentionez ca am formulat apel impotriva sentintei initiale prin care am pierdut exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti dar pe langa ca vad ca au trecut deja 5 luni si nu am un prim termen, nu stiu ce sanse am sa castig.
Mentionez .ca tatal minorului nu raspunde pe niciun mijloc de cominicare si nu s a prezentat nici in instanta desi a fost citat in repetate randuri timp de aproape 2 ani cat a durat procesul in Romania.
Care ar fi cea mai rapida solutie?

Multumesc anticipat!