avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate goctav

Activitate goctav

Am uitat să precizez că în scara la care locuiesc toate locuințele sunt branșate la sistemul centralizat.
Bună ziua și mulțumesc pentru răspuns, dar nu am văzut punctul dvs. de vedere cu acea condiție din HCL. Ce-i drept, am uitat să menționez că toată scara este branșată la sistemul centralizat, deci precizarea din HCL, respectiv ,,Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.”, mă împiedică să mă debranșez. De asta am cedrut o părere despre caracterul abuziv și discriminatoriu al acesteia.
Bună ziua.
Am o dilemă legată de deconectarea de la sistemul de încălzire centralizat în vederea instalării unei centrale termice proprii.
Pe site-ul furnizorului sunt menționate situațiile în care deconectarea este interzisă, și anume, cel puțin una din cele de mai jos:
a. în cazul în care gradul de branșare la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în imobilul respectiv este de 100% din total spații construite;
b. deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spațiului cu destinație de locuință sau altă destinație cu o sursă alternativă de producere a energiei termice pentru încălzire;
c. se intenționează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spațiului cu destinație de locuință și nu sunt montate repartitoare de costuri.
Sunt menționate actele normative în baza cărora s-au stabilit aceste situații și anume:
- art. 30 din Legea 325/2006, care spune că ,,Utilizatorul de energie termică are dreptul de a solicita, în cazuri justificate, repararea, înlocuirea sau verificarea metrologică a grupurilor de măsurare a energiei termice.”
- art. 251 din Ordinul nr. 91/ 2007, care spune că
,, Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situații:
a) se intenționează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spațiului
cu destinație de locuință și nu sunt montate repartitoare de costuri; (situația c)
b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spațiului cu destinație de locuință sau altă destinație cu o sursă alternativă de producere a energiei termice. (situația c)”
Surpriza vine în cazul situației a, stabilită printr-o hotărâre de consiliu local, respectiv art. 249 din HCL 137/2015, care sună astfel: ,,Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.”
Această prevedere din HCL mi se pare abuzivă și discriminatorie, adăugând încă o condiție excluzivă, pe lângă cele menționate deja în Ordinul nr. 91/ 2007.
Sunt recunoscător pentru părerile dumneavoastră.
Vă mulțumesc.
Sunt in concediu mediucal (tuberculoza, necontagios, tratament la domiciliu). Pot realiza venituri in cadrul unui proiect POSDRU, unde nu am contract de munca, ci sunt numit printr-o dispozitie a primarului?
Răspuns la discuția PV contraventie contestat
In momentul in care am depus plangerea am inceput sa prelungesc dovada lunar, apoi s-a schimbat legea si am dus certificatul de grefa la politie si mi-am ridicat permisul. Aca ca permisul este la mine si binenteles ca am circulat.
Perioada de suspendare a fost de 3 luni. In mai 2007 s-a intamplat, am depus contestatia si in noiembrie 2007 s-a dat sentinta definitiva (stiu de pe portal.just.ro).
In tot acest timp, printr-o cunostinta de la politie, verificam daca am vreo mentiune in baza lor de date de la nivel national (ca am inteles ca au implementat asa ceva). Nu exista nici o mentiune pana in ziua de azi.
Ma gandeam ca daca sentinta definitiva nu se pune in aplicare intr-un anumit termen, atunci sa nu se mai aplice deloc.
Fac verificarea la politie de 2 ori pe saptamana si in caz ca apare cdeva ma duc sa predau permisul. Dar eu daca nu am sentinta (si nici nu m-as duce s-o iau eu), atunci in ce baza imi primesc ei permisul?
Tot persoana de la politie m-a asigurat ca ei ar trebui sa primeasca sentinta de la celalalt IPJ si ca doar ei de la judetul meu au voie sa o "implementeze".
Ma nedumereste si intarzierea foarte mare

Va multumesc
Voi fi foarte scurt:
- Am fost prins de radar, mi s-a suspendat permisul, am depus contestatie la Judecatorie, am pierdut, am facut recurs la Tribunal unde am pierdut, de asemenea. Am aflat recent ca sentintele definitive de la tribunale nu se mai comunica partilor, ci fiecare parte trebuie sa se duca sa le solicite.
- Eu sunt din alt judet decat cel in care s-a petrecut fapta. Am inteles ca IPJ-ul cu care m-am judecat ar trebui sa ia sentinta si sa o remita IPJ-ului din judetul in care s-a eliberat permisul si acestia, la randul lor, sa o implementeze in baza de date, respectiv sa-mi declare permisul suspendat.
- Au trecut 7 luni si eu figurez inca cu permisul valid. De asemenea, nu ma consider parte interesata, asa ca nu ma duc sa iau sentinta.

Ce se inampla? Dureaza mult redactarea la Tribunal (asta e un zvon ce l-am auzit) ? Sau Politia ma considera asa de buna credinta? Exista cumva termene de prescriere pentru sentintele care nu sunt puse in executare ?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.