avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate The_Wizard92

Activitate The_Wizard92

Am inteles, multumesc!
In acest caz, semnatura electronica simpla (fara certificat etc) adaugata prin una din metodele precizate in postul principal, poate fi considerata legala?

cyan a scris:

Intradevar, nu este precizata si varianata semnaturii electronice, dar aceasta este o metoda legala de autentificare a unui document. Tot asa cum nu au precizat initial ca grupurile de 3 persoane sunt exclusiv pietonii, cel mai probabil vor preciza ulterior ca si semnatura electronica este valabila.

Din pacate, pe site-ul MAI, nu se precizeaza faptul ca semnatura ar putea fi si electronica, ci doar olografa, deci singura varianta cred ca ramane tiparirea documentului si semnarea acestuia.

Multumesc!
cyan a scris:

Semnatura trebuie sa fie olografa sau electronica pentru ca documentul sa indeplineasca conditiile de legalitate.
info MAI privind completarea DPR
[ link extern ] /

Multumesc pentru raspuns. Am editat postul principal pentru ca lipsea o mare parte din text, din cauza link-ului extern. Nici una din variantele respective nu este considerata legala pentru semnarea pdf-ului?
Buna ziua,

Recent a fost lansat formular.sts.ro, unde putem completa declaratiile online. In cazul in care downloadez documentul in format PDF, este valabila o semnatura adaugata pe document cu Adobe Fill&Sign de exemplu? Sau o semnatura "desenata" cu un stylus direct pe ecranul telefonului?

Stiu ca declaratia poate fi prezentata si pe telefon, dar nu cred ca are nicio valoare daca nu este semnata.

Multumesc!

EDIT: O mare parte din text a fost "stearsa" din cauza link-ului extern.