avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Declaratie pe propria raspundere - semnatura
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Declaratie pe propria raspundere - semnatura

Buna ziua,

Recent a fost lansat formular.sts.ro, unde putem completa declaratiile online. In cazul in care downloadez documentul in format PDF, este valabila o semnatura adaugata pe document cu Adobe Fill&Sign de exemplu? Sau o semnatura "desenata" cu un stylus direct pe ecranul telefonului?

Stiu ca declaratia poate fi prezentata si pe telefon, dar nu cred ca are nicio valoare daca nu este semnata.

Multumesc!

EDIT: O mare parte din text a fost "stearsa" din cauza link-ului extern.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
The_Wizard92, utilizator
Cel mai recent răspuns: The_Wizard92 , utilizator 14:15, 31 Martie 2020
Trebuie printata, semnata, scanata/fotografiata, salvata in telefon. Nu este de foarte mare ajutor formularul in fomatul pdf editabil. Fara semnatura sau cu cu semnatura aplicata nu este legala, trebuie sa ai o semnatura electronica.
Multumesc pentru raspuns. Am editat postul principal pentru ca lipsea o mare parte din text, din cauza link-ului extern. Nici una din variantele respective nu este considerata legala pentru semnarea pdf-ului?
Semnatura trebuie sa fie olografa sau electronica pentru ca documentul sa indeplineasca conditiile de legalitate.
info MAI privind completarea DPR
[ link extern ] /
Din pacate, pe site-ul MAI, nu se precizeaza faptul ca semnatura ar putea fi si electronica, ci doar olografa, deci singura varianta cred ca ramane tiparirea documentului si semnarea acestuia.

Multumesc!
cyan a scris:

Semnatura trebuie sa fie olografa sau electronica pentru ca documentul sa indeplineasca conditiile de legalitate.
info MAI privind completarea DPR
[ link extern ] /

Intradevar, nu este precizata si varianata semnaturii electronice, dar aceasta este o metoda legala de autentificare a unui document. Tot asa cum nu au precizat initial ca grupurile de 3 persoane sunt exclusiv pietonii, cel mai probabil vor preciza ulterior ca si semnatura electronica este valabila.

Alte discuții în legătură

Adobe fill & sign pentru semnături frunzulita4 frunzulita4 Este in regula ca pentru contracte prestări servicii sa folosesc aplicatia Adobe fill & sign pentru semnături? Asta pentru clientii ce nu sunt din același ... (vezi toată discuția)
Semnătura electronica Adrianro2019 Adrianro2019 Semnătura electronica Buna ziua, Există opțiunea in documentele format .pdf Adobe de a fi semnate digital. Fără vreun aparat/token special. Pur și ... (vezi toată discuția)
Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct ... (vezi toată discuția)