avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrais89

Activitate Alexandrais89

Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutați cu o părere pentru următoarea speța:
In luna August 2019 am cumpărat un apartament, iar la momentul semnării contractului la notar vânzătorul a prezentat de la asociația de proprietari o adeverința conform căreia pe numele dumnealui nu exista nici o plata restanta și nici penalizări, însă exista o suma (destul de mare) rămasă in “contul” apartamentului de la un alt fost proprietar. Notarul ne-a asigurat ca este in regula și putem semna.
Zis și făcut - însă am rămas cu o îndoiala.
Am observat ca in fiecare luna acea suma restartat compusă din restanta și penalizări creștea - deși eu am plătit in fiecare luna, la timp, suma datorata.
Am mers la asociația de proprietari sa ma interesez. De acolo mi s-a transmis faptul ca in trecut, blocul era administrat de o alta asociație de proprietari, iar ei (asociația din prezent) când au preluat administrația acestui bloc apartamentul meu avea aceasta suma restanta. Din ce știa doamna cu care am discutat,
fostul proprietar (nu vânzătorul) a fost executat silit de o unitate bancară iar asociata de proprietari nu și-a recuperat creanța - undeva in 2013 se întâmpla acest lucru.

Nu este normal sa mi se calculeze mie acum penalități când eu sunt la zi cu plata datoriilor.
Va rog sa ma sfatuti cum as putea proceda, ar trebui sa apelez la un avocat și sa chem in judecată asociația de proprietari?
Mulțumesc, o zi buna!