avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Trifan Marcel

Activitate Trifan Marcel

Răspuns la discuția Angajare după pensionare
Mulțumesc,mi se pare singurul răspuns corect!

Cornel Vasile a scris:

Ambele parti au incalcat legea.

„Nemo censetur legem ignorare“, denumeşte principiul aplicabil în prezent în drept, potrivit căruia necunoaşterea sau cunoaşterea greşită a legii nu înlătură obligaţia persoanelor de a se conforma legii şi de a răspunde pentru încălcarea acesteia.

Da,dar ei spun las-o așa...E legal?Cine încalcă legea?!

Florin Cioca a scris:

Buna ziua,
Conform art 56 alin. (1) lit. c) din Codul Muncii contractul indiv de munca inceteaza de drept "la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare".
Daca ati implinit varsta de pensionare acum 2 ani, inseamna ca acel CIM a incetat atunci, prin implinirea de catre dvs a varstei de pensionare. Nu puteati continua activitatea in baza aceluiasi contract.
Ar trebui sa discutati putin cu cei de la resurse umane.

Răspuns la discuția cumul pensie si serviciu
Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Da, intrucat au calitatea de salariat.

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Da, intrucat au calitatea de salariat.

Salariile compensatorii sunt prevăzute în caz de disponibilizări în masă,dar întrebarea rămâne: beneficiază și pensionarii care și-au continuat activitatea în baza vechiului contract de muncă?! Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

Conține o mărire de salariu negociată cu sindicatul cu câteva luni în urmă și de care au beneficiat toți ceilalți salariați.

Florin Cioca a scris:

Buna ziua
Ce contine acel act aditional?

Răspuns la discuția Șomaj tehnic?
Mulțumim frumos!

Florin Cioca a scris:

Buna ziua
Da, puteti primi.

OK...Este vorba de cele 4-5 salarii care se acordă salariatului când iese la pensie...Dar dacă se fac disponibilizări în masă,pensionarul-muncitor poate primi și el salarii compensatorii,la fel ca ceilalți salariați care nu sunt la pensie?

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul va poate concedia, dar va trebui sa respecte si prevederile din legislatie, din c.i.m., din c.c.m. aplicabil sau din reg.intern.

Dar angajatorul te poate concedia când va dori el?Sau va tine cont de anumite prevederi legale din vechiul contract de muncă,care a continuat tacit?

Cornel Vasile a scris:

@ ani355

Nu exista sanctiune pentru o astfel de situatie.

Am ieșit la pensie.Nu știu dacă întreprinderea privată la care lucrez a primit decizia de pensionare de la Casa de Pensii,dar lucrez în continuare de aproape doi ani...Nu am fost chemat să semnez un nou contract de muncă,dar am semnat un act adițional,la fel ca ceilalți colegi ,care nu sunt pensionari...Mă întreb:mi s-a făcut un nou contract,fără să fiu informat?Dacă nu,pe ce bază lucrez eu în continuare?La negru? Mulțumesc mult!