avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul pensie si serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul pensie si serviciu

Buna ziua,
Sunt pensionara pentru limita de varsta din februarie 2016.
Angajatorul (societate privata) a dorit sa lucrez in continuare. Imi desfasor activitatea in baza aceluiasi contract individual de munca anterior pensionarii. Primesc pensie din sistemul public si sunt angajata in sistem privat simultan. Este ceva grav?
Poate fi cineva sanctionat pentru aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Trifan Marcel , utilizator 13:00, 6 Aprilie 2020
Daca sunteti pensionara la limita de varsta, contractul dvs. inceta de drept la indeplinirea conditiilor de varsta si stagiu de cotizare pentru pensionarea la limita de varsta. In aceasi zi cu incetarea de drept a CIM, se poate intocmi un nou CIM, in situatia in care angajatorul si salariatul doresc continuarea activitatii.
@ ani355

Nu exista sanctiune pentru o astfel de situatie.
Multumesc!
Dar angajatorul te poate concedia când va dori el?Sau va tine cont de anumite prevederi legale din vechiul contract de muncă,care a continuat tacit?

Cornel Vasile a scris:

@ ani355

Nu exista sanctiune pentru o astfel de situatie.

Angajatorul va poate concedia, dar va trebui sa respecte si prevederile din legislatie, din c.i.m., din c.c.m. aplicabil sau din reg.intern.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca si regulament intern DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea situatie: la intoarcerea din CCC, am convenit cu societatea la care lucrez sa ma angajez la o alta ... (vezi toată discuția)
Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)