Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza articolului 65 aliniatul 1, desfintarea locului de munca. Initial angajatorul a cerut sa fiu de acord cu semnarea unui act aditional prin care imi va scade salariul. Spuneti-mi va rog care sunt drepturile mele. Multumesc anticipat.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor - desfiintarea postului - beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Va rog sa ma sfatuiti unde in lege ( la care articol ) este stabilit ca compensarea este posibila doar daca este introdusa in C.I.M in C.C.M. sau in reg.intern.
In urma cu cativa ani, am lucrat in strainatate o perioada de timp, la un alt angajator strain, dar in urma concedierii pe acelasi motiv ( desfinatarea postului) am primit salarii compensatorii atat din partea angajatorului si am avut posibilitatea sa primesc si de la asigurarile sociale sau fondul de concediere de stat . Sunt putin socata sa aud ca in Romania nu se platesc salarii compensatorii. Va rog sa-mi oferiti detalii. Multumesc.
Multumesc, la Art. 67. [drepturile salariaţilor concediaţi pentru motive obiective]
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. Tot nu inteleg la ce lege lege lege face referire '' in conditiile prevazute de lege'' . Adica si legea si c.i.m. trebuie sa precizeze, nu doar legea?
Contract de munca
ytalyanu
Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de ... (vezi toată discuția)