avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de o alta societate iar angajatii vor fi dati afara din vechea societate si angajati doar cei care merita la noua societate.In situatia mea as vrea sa ma indrumati ce ar trebui sa fac?Sa semnez ceva ?Am dreptul la salarii compensatorii din punct de vedere legal?Sunt chemat maine 29/04/2013 sa semnez ceva hartii,probabil demisia sau altceva anca nu stiu ,de aceea as dori un raspuns mai explicit ca nu cumva sa semnez ceva ce ar fi ampotriva mea.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ytalyanu , utilizator 11:33, 28 Aprilie 2013
avand in vedere ca sunteti in concediu pentru cresterea copilului, nu aveti ce semna .cititi cu atentie si vedeti ce facet.
1. Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

2. Fiind in CCC nu aveti cum sa semnati anumite acte care vizeaza modificarea, suspendarea, executarea sau incetarea c.i.m.

3. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil (art.67 C.mun.)

Prin urmare, Codul muncii prevede doar posibilitatea de a beneficia de aceste salarii compensatorii dar numai in conditiile in care acordarea lor este prevazuta de lege, de ccm aplicabil angajatorului, dar si de reg.intern (art.242 lit.c C.mun.)

4. Pentru a beneficia de salarii compensatorii trebuie ca :
- salariatul sa fie concediat pentru motive care nu tin de persoana sa

- acordarea salariilor compensatorii sa fie prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului .. iar pentru cei din sectorul bugetar intr-un act normativ.

Concedierea pentru motive ce nu tin de persoana angajatului are ca temei art. 65 -67 din Codul muncii . Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva.
Multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari colective Ktallyn Ktallyn In cazul in care o societate i-si inceteaza activitatea devinitiv si angazati sant concediati colectiv au dreptul legal la salari compensatori chear daca in ... (vezi toată discuția)
Firma care intra in insolventa Victorina20 Victorina20 Buna ziua, in momentul de fata lucrez la o firma care intra in insolventa (nu stiu daca s-a depus dosarul sau nu pentru ca nu ni se spune) as dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)